Ahmet Türkün Yezidilerle ilgili sözleri

Ahmet Türkün Yezidilerle ilgili sözleri -SP Diyarbakır İl Başkanı Bozan: -Siyasetçiler, ideolojik ve siyasi kaygıları uğruna tarihi saptırıyor -Sayın Türk, aradaki 400-500 yılı nasıl bir anda göz ardı edebiliyor


DİYARBAKIR (A.A) - Saadet Partisi(SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Ahmet Türkün Yezidilerle ilgili sözlerini eleştirerek, siyasetçilerin ideolojik ve siyasi kaygıları uğruna tarihi saptırdığını savundu.
     Bozan, SP Diyarbakır İl Binasında düzenlediği basın toplantısında, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türkün geçen hafta Diyarbakırda düzenlenen Uluslararası Yezidi Konferansında, Yezidilere en büyük soykırım, Halid Bin Velid döneminde yapılmıştır. Bunu İslamiyet adına yaptıklarını söylemişlerdir. Ancak İslamiyetin en büyük kitabı olan Kuran-ı Kerimde soykırım yapılmasına dair bir şey yoktur şeklindeki sözlerinin Kürtleri rencide ettiğini söyledi.
     Yezidiliğin 11. ve 12. yüzyıllarda yaşamış, Şeyh Adi bin Musafir isimli kişiye dayandırılan ve Zerdüştlükten etkilendiği kabul edilen bir inanç sistemi olduğunu ifade eden Bozan, Bu inanç 12. yüzyıldan sonra Kürtler arasında yayılmıştır. Nasıl olur da 7. yüzyılda yaşamış ve Peygamber efendimizin (Allahın kılıcı) lakabını taktığı Halid Bin Velid tarafından katledilmiş olabilirler. Sayın Türk, aradaki 400-500 yılı nasıl bir anda göz ardı edebiliyor dedi.
     Bozan, Türkün konuşmasında yer alan düşüncelerin Türk milliyetçileri tarafından da dile getirildiğini öne sürerek şöyle konuştu:
     Tarih bilgisi olan herkes bilir ki, İslamın fethettiği her yerde kendisine silah çekmeyen, yaşlı, çocuk, kadın, din adamı gibi insanlara silah çekmemiştir. Sayın Türkün bu ifadeleri Kürtlerin kılıç zoruyla Müslüman olduğu ve bu süreçte Zerdüşt olan Kürtlerin büyük bir katliama maruz kaldığı şeklindeki iddiaları akla getirmektedir.
    
     Muhabir: Şaban Yılmaz / Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Ahmet Türkün Yezidilerle ilgili sözleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER