AK Parti Bursa Milletvekili Matlı:

AK Parti Bursa Milletvekili Matlı: -Otomotiv Test Merkezi, Karacabeye kurulursa, yaklaşık bin kişilik istihdam sağlanacak ve kente 90 milyon dolar civarında bir katma değer getirecek


BURSA (A.A) - AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Otomotiv Test Merkezi, Karacabeye kurulursa, yaklaşık bin kişilik istihdam sağlanacak ve kente 90 milyon dolar civarında bir katma değer getirecek dedi.
     Matlı, yaptığı yazılı açıklamada, TSEnin öz kaynaklar kullanarak yapmayı planladığı uluslararası standartlardaki Otomotiv Test Merkezinin, yaklaşık 130 milyon dolara mal olmasının beklendiğini bildirdi.
     Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz ve TSE yöneticileri ile görüşerek bilgi aldığını ifade eden Matlı, Otomotiv Test Merkezinin kurulması için birçok ilin yarıştığını, bu projenin Bursaya ve Karacabeye kazandırılmasının ise bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi.
     Otomotiv Test merkezinde Türkiyede üretimi yapılan otomobillerin testlerinin yapılacağını belirten Matlı, Bunun yanı sıra, dünyanın her yerindeki otomobil firmalarında üretilen otomobillerin de testlerinin yapılacağı ve uygun olanların üretime geçilmesine izin verileceği bir merkez olacak ifadelerini kullandı.
     Bursanın dünya otomotiv pazarındaki alt yapısına güvendiğini belirten Matlı, Otomotiv Test Merkezi, Karacabeye kurulursa, yaklaşık bin kişilik istihdam sağlanacak ve kente 90 milyon dolar civarında bir katma değer getirecek dedi.
     Matlı, Otomotiv Test Merkezinin Karacabeydeki Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) ait, tarıma elverişli olmadığından dolayı kullanılmayan araziye yapılabileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Bu merkez, yerli otomobil üretiminin beyni olacak. Etrafına kurulacak Teknopark ile tarım arazilerimize zarar vermeden birçok insanımızın istihdam edileceği bir merkez olacak. Bu konuda TİGEM arazisinin tahsisi konusunda ilgili bakanlıklar arasında devam eden süreci en kısa zamanda sonuçlandırmak için çalışıyoruz. Ben bu yatırımın Bursa için gerekli olduğuna inanıyor, tüm sektörün bize bu konuda destek olmasını bekliyorum.
     Matlı, test merkezi sayesinde, kullanılmayan tarım arazilerinin de değerlendirilmiş olacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber AK Parti Bursa Milletvekili Matlı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER