AK Parti Erzurum İl Başkanı Kılıç:

AK Parti Erzurum İl Başkanı Kılıç: "Türkiyenin gelişen ekonomisi dünyanın ilgisini çekiyor"


ERZURUM (A.A) - AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, "Türkiyenin gelişen ekonomisi dünyanın ilgisini çekiyor" dedi.
     İl Başkanı Kılıç, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın ABDye yaptığı resmi ziyareti değerlendirdi.
     Kılıç, Başbakan Erdoğanın Beyaz Sarayda üst düzeyde karşılanmasının Türkiyenin dünyada yıldızı parlayan bir ülke konumuna geldiğinin kanıtı olduğunu vurguladı.
     CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda ile görüşmesinin iptal edilmesine de değinen Kılıç, "Kılıçdaroğlunun Bürükselde Türkiyeyi şikayet etmesi ülkemiz açısından büyük bir talihsizlik olmuştur" ifadelerini kullandı.
     Türkiyenin gelişen ekonomisinin dünyanın ilgisini çektiğini anlatan Kılıç, dünyanın her yerinden iş adamlarının yatırım yapmak için ülkeye akın ettiğini söyledi.
     Kılıç, bu ay ödenen son taksitle ülkenin IMFye borcunun kalmadığına dikkati çekerek, Türkiyenin borç alan ülke olmaktan borç veren ülke konumuna kavuştuğunu kaydetti.
     Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatı hakkında da bilgi veren Kılıç, şunları kaydetti:
     "Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinin inşaatını yapan iki ortaktan biri işten çekilme kararı aldı. Diğer ortakta ayrılmaya karar verince iş durma noktasına geldi. Bu durumu milletvekillerimizle görüştük. İlgili kurumlarla görüşüp sorunun çözümü için görüş istedik. Gelen görüşe göre hareket edilecek. Bu iş ya tekrar ihale edilecek ya da daha önce ihaleye giren ikinci firmaya iş verilecek. Yasalar ne diyorsa ona göre hareket edilecek. Hastane inşaatı için şu anda 130 milyon TL Erzurum İl Özel İdaresinde bekliyor. İşi yapacak firma para sıkıntısı çekmeden inşaat çalışmalarını bir an önce tamamlamaya çalışacak."
     Erzurumun hayvancılığın merkezi olduğunu, canlı hayvan sektörünün bazı sorunlarla karşılaştığını ifade eden Kılıç, "Erzuruma bağlı 23 köyümüzde şap hastalığı tespit edilmiştir. Bu köyler karantinaya alınmıştır. Ancak çevre köylerde aşılama çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar 3 bin şap vakası tespit edilmiş" diye konuştu.
     Erzurumda kentsel dönüşümün AK Parti iktidarıyla başladığına vurgu yapan Kılıç, belediyelerin bir uyum içerisinde kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verdiğini söyledi. Kılıç, teşkilatları, milletvekili ve belediye başkanlarıyla koordineli şekilde çalışmaları izlediklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber AK Parti Erzurum İl Başkanı Kılıç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER