AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: -Tarım bakanımız koyun keçilerle ilgili kanun getiriyor, cumhuriyet elden gidiyor diyorlar, elden giden cumhuriyet değil, elden giden Cumhuriyet Halk Partisi, siz farkında değilsiniz


ZONGULDAK (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Tarım bakanımız koyun keçilerle ilgili kanun getiriyor, cumhuriyet elden gidiyor diyorlar, elden giden cumhuriyet değil, elden giden Cumhuriyet Halk Partisi, siz farkında değilsiniz dedi.
     Çelik, partisinin Ereğli ilçesindeki bir otelde düzenlediği İl Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, 2002de vatandaşlardan toplanan her 100 liralık verginin 86 lirasının faize gittiğini, bu oranın 16ya düştüğünü söyledi.
     Toplanan vergilerin geri kalanıyla yatırım yaptıklarına işaret eden Çelik, şunları kaydetti:
     Enflasyon tekli rakamlara düştü. Başbakan Kanal İstanbul Projesini açıkladı, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Bu projede insan yok, Gaziantepe ne faydası var dedi. Bunu Gaziantepli gazeteciler sordu, dedim ki: Kılıçdaroğlu doğru söylüyor, Kanal İstanbul insanlar için yapılmıyor ki... Boğazdan balıklar dolanıp dolanıp Karadenize geçiyorlar, yoruluyorlar. Kestirmeden balıklar geçsin diye yapıyoruz. Kanal İstanbulun Zonguldaka, Gaziantepe ne faydası var demek, ne demek biliyor musunuz- Yediğin yemeğin sadece ağzına yaradığını bilen aptalın durumudur.
     İstanbulda boğaz köprüsü yapılacağı zaman bunlar kıyamet kopardılar. Şimdi üçüncüsüne de itiraz ediyorlar. Tarım bakanımız koyun keçilerle ilgili kanun getiriyor, cumhuriyet elden gidiyor diyorlar, elden giden cumhuriyet değil, elden giden Cumhuriyet Halk Partisi, siz farkında değilsiniz.
    
     -Yolsuzluk yapanın boynunu koparırız-
    
     Çelik, bir ara bakanlığı esnasında kendisine Deniz Baykal senden nefret ediyor, seni hiç sevmiyor denildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Sayın Deniz Baykal insan olarak saygı duyarım ama Deniz Baykal beni severse bilin ki bende bir yamukluk var. Arkadaşlar namusluysanız namussuzların, dürüstseniz sahtekarların, Allah dostuysanız Allah düşmanlarının sizi sevmemesi lazım. Bundan daha tabii şey olabilir mi- Sonuçta bize düşen dürüstlüğü ortaya koyuyoruz.
     Ülkeyi 10 yıldır aralıksız idare ettiklerini anlatan Çelik, şunları dile getirdi:
     Kılıçdaroğlu, her kürsüye çıktığında ülke battı, gitti diyor. Bizim arkadaşlarımız da yanlış, usulsüzlük, yolsuzluk yapar mı- Biz çamurun üzerine oturmayız. Usulsüzlük ve yolsuzluk tespit ettiğimiz AK Partili de olsa onun boynunu koparmak boynumuzun borcudur. Allaha hamd olsun, anlımız ak, başımız diktir. Kim olursa olsun pisliğe bulaşan, siyaseti rant dağıtma aracı haline getiren ve bir şekilde tüyü bitmemiş masumun hakkına el uzatan AK Partili de olsa onun elini kırarız. Bizim yönetimlerimiz ortadadır.
    
     -Borç alan bir ülke değiliz-
    
     Çelik, Türkiyenin artık borç alan bir ülke olmadığına işaret ederek, IMFye de borcumuzu sıfırladık. Şimdi Türkiye IMFye 5 milyar dolar borç verecek bir ülkedir ifadesini kullandı.
     Ankarada kuluçkaya oturan başbakanlar, 5 yıldızlı otellerin havuz kenarından telefonla bakanlık idare ettiğini iddia eden bakanlar olduğunu bildiklerini vurgulayan Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı sürecinde en az gittiği kenti 2 kez ziyaret ettiğini vurguladı.
     Çözüm süreciyle ilgili çalışmaları da anlatan Çelik, Irkçılık hakikaten iflah edilmez bir hastalıktır. Irkçılığı ayaklar altına alacağız, insanlar birbirini kucaklayacak. Kimsenin bu ülkenin birliğine, dirliğine zarar vermesine müsaade etmeyeceğiz dedi.
    
     -Filyos Projesi-
    
     Çelik, Zonguldakın emekçi kenti olduğu yönündeki eleştirilere de değinerek, sözlerini şöyle tamamladı:
     Dünyanın neresine giderseniz gidin madende kıyamete kadar çalışılmıyor. Bir zamanlar Zonguldakta 60-70 bin insan madende çalışıyordu, bu adamlar buharlaşacak mı, emekli olmayacak da ne yapacak- Kömür kıyamete kadar sizin için tek vazgeçilmez bir kaynak olmaya devam etmez. Şimdi hükümetimiz alternatif olarak 2 bölgeyi endüstri bölgesi ilan etti. Bunlardan biri Filyostur. Filyos, tüm üniteleri ile faaliyete geçtiğinde göreceksiniz Zonguldak başka bir kent olacak.
     Çelike bazı belediye başkanları ve partililer tarafından madenci heykeli, Devrek bastonu ve çeşitli hediyeler takdim edildi.
     Toplantıya AK Parti Zonguldak milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan ve Özcan Ulupınarın yanı sıra parti yöneticileri ve üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy - Mustafa Kemal Bektaş
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER