AK Parti milletvekilleri, Şırnakta

AK Parti milletvekilleri, Şırnakta -6. Bölge Teşkilat Toplantısına katılmak üzere Şırnaka gelen AK Parti milletvekilleri, Cizre ve Uludere ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi -AK Parti MKYK Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı


ŞIRNAK (A.A) - AK Parti 6. Bölge Teşkilat Toplantısına katılmak üzere Şırnaka gelen AK Parti milletvekilleri, Cizre ve Uludere ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.
     Eşleriyle Şırnaka gelen AK Parti milletvekillerinin yer aldığı heyet, Cizrede coşkulu şekilde karşılandı. Dicle Nehri kıyısındaki Cizre Kalesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi, Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, Şırnak halkını Türkiye olarak kabul ettiğini söyledi.
     Şırnakın, Türkiyeyi seven ve ülkesine kendisini feda etmeye hazır vatandaşlarla dolu olduğunu belirten Nebati, Şırnak halkıyla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.
     Milli birlik ve kardeşlik havasını en fazla yaşamak isteyenlerden oluşan bir grup olduklarını dile getiren Nebati, 14 şehirden il başkanları ve il koordinatörüyle Şırnaka geldiklerini belirtti.
     Nebati, "Milli Birlik ve Kardeşlik Projesinin hayata geçtiği ilk günden bu güne hükümetimizin ve devletin yapmış olduğu bu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz çünkü buraya keyifle gelmek, duyguların en güzelidir. Bu süreçte elini, bedenini değil, ruhunu ve her şeyini taşın altına koyan büyüklerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
    
     -Güvercin uçurdular-
    
     Milletvekilleri, Dicle Nehri kıyısında barış için güvercin uçurdu. Daha sonra esnafı ziyaret eden milletvekilleri, ev ziyaretlerinde kanaat önderleriyle bir araya geldi. Görüşmede, ilçenin kanaat önderlerinden Nurettin Şık, Kürtler için şu ana kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi bir başbakanın gelmediğini belirterek, Erdoğanın arkasında olduklarını dile getirdi.
     Eşref Elçi ise "Batının o kadar güzellikleri varken, biz deli miyiz ki parçalanalım, o güzelliklerden istifade etmeyelim- Cennet gibi ülkeyi bırakıp bu dağı taşı ne yapalım- Bölünme diye bir şey yok" şeklinde konuştu.
     Milletvekilleri, Katılımcı Demokrasi Partisinin (KADEP) merhum genel başkanı Şerafettin Elçinin Cizre Asri Mezarlığındaki kabrini ziyaret etti.
    
     -Uludere ziyareti-
    
     Nebati, İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ve Sevim Savaşer, Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Uludere ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu.
     Ziyarette 70 yaşındaki Mehmet Cengizin, "Bundan sonra kadın milletvekilleri gelsin. Erkek milletvekilleri geldiğinde hiçbir işi halletmiyorlar" sözleri üzerine gülüşmeler yaşandı.
     Vatandaşlara hitap eden Nebati, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi sayesinde önemli bir yolun katedileceğini söyledi.
     Vatandaşların yüzündeki ışıltının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Nebati, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Şu anda 76 milyon insanın tamamını heyecanlandıran ve bu ülkeye, medeniyete, coğrafyaya yakışır olan şey kardeşlik, birlik, birbirine saygı duymaktır. Yakışır olan şey herkesin kendini ifade edebileceği çağdaş bir demokrasinin yaşandığı ve herkesin kendisine hoşgörüyle bakabildiği, birbirini seveceği, severek ortaya koyabileceği bir Türkiyenin en güzel gününü görüyoruz. Burada Şanlıurfalı, Hakkarili, İstanbullu, Ankaralı, Bitlisli, Bingöllü, Ordulu milletvekillerimiz var."
     Şırnaka gelen milletvekillerinin memleketlerine aynı heyecanla döneceklerini, başarıyı hep beraber gerçekleştireceklerini kaydeden Nebati, konuşmasını şöyle tamamladı:
     "Bu başarıyı gerçekleştirmek için de sadece hükümetin, milletvekillerinin elini taşın altına koyması yetmez. İşte Uluderedeki insanlarımız, dostlarımız, canlarımızın da ellerini, bedenini taşın altına koyması lazım. Yüreğini ortaya koyması lazım ki bu iş ilelebet devam etsin. Uzun süredir hasret kalmış insanların pikniğe gidip çoluk çocuğuyla vakit geçirmesi, buradaki en önemli manzaralardan bir tanesiydi. Çünkü bu insanlar piknik yapmayı, birlikte gezmeyi, dolaşmayı, nefes almayı, yaşamayı, dua etmeyi o kadar çok özlemiş ki Rabbim bize bu günleri nasip etti."
    
     Muhabir: Cafer Balık - Şaban Yılmaz - Abidin Yel / Nurten Aslan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber AK Parti milletvekilleri, Şırnakta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER