Akşehir Belediyesi 2013 hedeflerini açıkladı

Akşehir Belediyesi 2013 hedeflerini açıkladı


KONYA (A.A) - Akşehir Belediyesi 2013 yılı içinde yapacağı yatırım ve projeleri açıkladı.
     Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, yaptığı açıklamada, 2013 yılında 24 proje ve yatırımla Akşehirdeki hizmet kalitesinin artacağını söyledi.
     2012 yılında başarılı bir çalışma yılını geçmişte bıraktıklarını ifade eden Oğul, 2013te birçok proje ve yatırımla Akşehirin çehresini değiştirmeye devam edeceklerini belirtti.
     2013 yılında 150 bin metrekare kilitli taş, 10 bin ton asfalt, 2 bin metrekare granit taş döşeyerek, Akşehirde ulaşılmamış nokta bırakmayacaklarını bildiren Oğul, Anadolu Lisesi karşınına yapılacak Kuruçay Parkı ile vatandaşlara ikinci bir parkı daha kazandıracaklarını dile getirdi.
     Bölge cezaevini TOKİ konutlarına bağlayan yeni bir yol açacaklarını da vurgulayan Oğul, Yine inşaatı devam eden bölge hastanesine şehrimizin her yerinden ulaşılabilmesi için yeni yollar açacağız, bölge hastanemizin karşısına da iş merkezi yapacağız. Kent Ormanı ile D-300 karayolunun Akşehir Çayı kıyısından açılacak yol ile bağlanması, Akşehire 4 adet yeni meydan yapılması, Kuruçaydaki yeni mezarlığa idari bina, taziye evi, morg ve gasilhane inşaatı, Gazi Pazarının üstünün kapatılması işlemlerini gerçekleştireceğiz. Güllü Ormana hayvan pazarı, hayvan barınağı ve et entegre tesisi yapılması yönünde çalışmalarımız bulunuyor diye konuştu.
     Turizm Vadisine Nasreddin Hoca Fıkra temalı heykeller yapılması için projelerin tamamlandığını ifade eden Oğul, şunları kaydetti:
     Eski Osmanlı Bankasına kent müzesi açılması, yeni yaptırdığımız Nasreddin Hoca Konağının üst katına Nasreddin Hoca Müzesi açılması, Belediye Fidanlığının bölge hastanesi yanına taşınması projeleri hazırlandı. Kilise, Değirmen Sokak, Hacı Hamza Sokak, Tabak Hamam Sokak, Arasta, Rüştü Bey Hanı, Gavur Hamamı projeleri tamamlandı. Restorasyon için kaynak aranıyor. Nasreddin Hoca Türbesi girişinin yeniden düzenlenerek burada tarihi mezar taşlarının sergileneceği müze oluşturma çalışması planlarımız arasında.
    
     Muhabir: Bayram Uygun
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Akşehir Belediyesi 2013 hedeflerini açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER