Alerjik deri testleri ihmal edilmemeli

Alerjik deri testleri ihmal edilmemeli -Memorial Kayseri Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Apaydın: -"Alerjik rinit tanısında deri testleri büyük önem taşımakta"


KAYSERİ (A.A) - Memorial Kayseri Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Apaydın, alerjik deri testlerinin ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.
     Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, kamuoyunda saman nezlesi olarak bilinen mevsimsel alerjik rinit rahatsızlığının toplumda en yaygın görülen genetik geçişli hastalıkların başında geldiğini ifade etti.
     Alerjinin ilkokul çağlarında başladığını dile getiren Apaydın, şunları kaydetti:
     "Son yıllarda doğal ortam alerjenlerinin yanında ekonomik düzey artışına bağlı endüstriyel alerjenlerin de artması ve insanların doğal yaşam ortamlarından uzaklaşması ile kazanılan ve kuşaktan kuşağa aktarılan aşırı duyarlılık nedeniyle mevsimsel alerjik rinit vaka sayısında artış meydana gelmektedir. Doğal ortam alerjenlerinin yanında hava kirliliği, sigara dumanı gibi bazı çevresel etkenler de alerjik reaksiyonlara sebep olmaktadır. Ayrıca çeşitli iritan maddeler, ısı ya da nem değişiklikleri alerjik hastaların şikayetlerini artırmaktadır."
     Alerjik deri testlerinin ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Apaydın, "Alerjik rinit tanısında deri testleri büyük önem taşımaktadır. Uygulanması, sonuçlarının yorumlanması oldukça kolay ve ucuz bir test yöntemidir. Alerjik deri testleri kanda bakılan alerjene özgü antikor testlerine göre daha güvenilirdir" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Alerjik deri testleri ihmal edilmemeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER