Almanya Başbakanı Merkel, Kapadokyada

Almanya Başbakanı Merkel, Kapadokyada -Merkelin bulunduğu araca, üzerinde Kapadokyaya hoşgeldiniz yazan sıcak hava balonundan gül atıldı -Merkel: Burayı çok sevdim. Gelmeyi çok istiyordum. Bugün geldim. Kapadokya muhteşem bi


NEVŞEHİR (A.A) - Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiyenin peribacaları, kayadan oyma kiliseleri ve yeraltı şehirleri ile ünlü Kapadokya gezisine başladı.
     Merkel, sabah 08.00da Avanos ilçesinde konakladığı Kapadokya Hilton Otelden çıkarak, Göreme Açık Hava Müzesine hareket etti. Göreme Açık Hava Müzesi girişinde üzerinde Kapadokyaya hoşgeldiniz yazan bir sıcak hava balonundan Merkelin bulunduğu araca gül atıldı.
     Müzeyi gezen Merkele Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider ile Türkiyenin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu eşlik etti.
     Almanya Başbakanı Merkel, burada bulunan Karanlık Kiliseyi de ziyaret etti. Merkel, kilisedeki Hz. İsanın yer aldığı freskleri ilgiyle inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Müzeden ayrılan Merkele, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, yöreye özgü halı hediye etti. Bir süre Cingil ile sohbet eden Merkel, Kapadokyayı çok beğendiğini ifade ederek, Burayı çok sevdim. Gelmeyi çok istiyordum. Bugün geldim. Kapadokya muhteşem bir yer dedi.
     Belediye Başkanı Cingil ise Kapadokyanın tüm dünyaya ait olduğunu belirterek, Merkeli yine beklediklerini söyledi. Almanya Başbakanı Merkel, daha sonra müzenin yakınındaki Tokalı Kilisesini ziyaret etti.
     Bu arada Almanya Başbakanı Merkelin müze gezisi sırasında Alman korumalar, basın mensuplarının önüne bir halat çektiler. Bu sırada basın mensupları ile Alman korumalar arasında arbede yaşandı. Daha sonra Türk korumaların araya girmesiyle halat kaldırıldı.
     Merkelin Kapadokya gezisi sürüyor.
    
     Muhabir: Yücel Velioğlu / Emrah Yaşar / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Almanya Başbakanı Merkel, Kapadokyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER