Ameliyatta ihmal iddiasına inceleme

Ameliyatta ihmal iddiasına inceleme -Konyada menisküs ameliyatı sonrası rahatsızlığı devam eden kadının sol dizinden plastik ve metal görünümlü iki parça çıkarıldığı iddia edildi -Aile, ameliyatta ihmal olduğu iddiasıyla durumu


KONYA (A.A) - Konyada geçirdiği menisküs ameliyatı sonrası rahatsızlığı devam eden kadının sol dizinden biri plastik, diğeri metal görünümlü iki parça çıkarıldığı öne sürüldü.
     Anakız Arbaz (51), yürümekte güçlük çekmeye başlayınca özel bir hastaneye başvurdu. Arbaza dört ay önce hastanede sol dizinden menüsküs ameliyatı yapıldı.
     Rahatsızlığı geçmeyen ve kendisini daha kötü hisseden Arbaz ziyaret için gittiği başka bir hastanede şikayetini dile getirince muayene edildi. Burada yapılan operasyonla Arbazın sol dizinden plastik ve metal görünümlü iki parça çıkarıldığı ileri sürüldü.
     Bunun üzerine Arbaz, gerçekleştirilen ameliyatta ihmal olduğu iddiasıyla durumu Konya Sağlık Müdürlüğüne bildirdi.
     Anakız Arbazın oğlu Ahmet Arbaz (27), AA muhabirine yaptığı açıklamada, gittikleri hastanede kendilerine ameliyatın küçük bir operasyon olduğunun söylendiğini ifade etti.
    
     -Ameliyatta ihmal olduğunu düşünüyorlar-
    
     Rahatça yürümesini bekledikleri annesinin ameliyat sonrası kendi işini bile yapamaz duruma geldiğini belirten Ahmet Arbaz, Bu durum psikolojik olarak bizi etkiledi ve yaşantımızı değiştirdi. Gerçekleştirilen operasyonda annemin dizinden yabancı iki cisim çıkarıldı. Biz ilk ameliyatta ihmal olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle de konunun araştırılması için müracaatımızı yaptık diye konuştu.
     Anakız Arbaz ise geçirdiği ilk ameliyat sonrası durumunun gün geçtikçe daha kötüye gittiğini dile getirdi. Hasta ziyaretine gittiği hastanede muayene olduğunu anlatan Arbaz, dizinde yabancı cisimlerin olduğu fark edilince da ameliyata alındığını aktardı.
     Ameliyatta dizinden iki parça çıkarıldığını söyleyen Arbaz, Çok küçük parçacıklar da varmış. Ancak küçük oldukları için alınamadığını söylediler. Biz de hakkımızı aramak için gerekli yerlere başvurumuzu yapıyoruz dedi.
    
     -Doktor iddiaları kabul etmiyor-
    
     Menisküs ameliyatını gerçekleştiren Doktor M.T. ise iddiaların asılsız ve yersiz olduğunu dile getidi.
     Kapalı gerçekleştirilen bir ameliyatta böyle bir durumun ortaya çıkmasının mümkün olmadığını vurgulayan M.T, Zaten kullanılan malzemenin çapı çok küçük. Ameliyat CDsini tekrar izledim ve bir olumsuzluğa rastlamadım. Görünen bir şey yok. Hasta, olmayan bir durumu tehdit unsuru gibi gösterip para alabilmek için böyle bir yolu denemiş olabilir diye konuştu.
    
     -Sağlık Müdürlüğü inceleme başlattı-
    
     Konya Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, ameliyatta ihmal olduğu iddiasıyla kendilerine şikayetin geldiğini bildirdi.
     Bunun üzerine inceleme başlattıkları bilgisini veren Küçükkendirci, her iki hastaneden de detaylı inceleme yapılabilmesi için ameliyat öncesi ve sonrasına ait tüm dosyaları istediklerini kaydetti.
     Küçükkendirci, yapılan incelemenin tamamlanmasıyla üçüncü bir bilirkişi raporu hazırlanacağını ve gerçeğin ortaya çıkacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Metin Bolat
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Ameliyatta ihmal iddiasına inceleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER