Anadolunun zengin florasından ilham alıp tesis

Anadolunun zengin florasından ilham alıp tesis kurdular -Kütahyada yaşayan çift, kurdukları tesiste, Anadolunun zengin bitki florasından ilham alarak yetiştirdikleri bitkilerle cilt bakım ürünleri üretiyor (Fotoğraflı-Görüntül


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada yaşayan ve Anadolunun zengin bitki florasından ilham alan çift, evlerinin mutfağında başladıkları doğal cilt bakım ürünleri üretimini çeşitli kurum ve kuruluşlardan destek alarak genişletip tesis kurdu.
     Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Nazım Tanrıkulu, AA muhabirine, önceki yıllarda İstanbulda yaşarken geçimlerini sağlamak amacıyla evlerinin mutfağında doğal yollarla cilt bakım ürünleri hazırlayarak organik ürünler pazarında satışa sunduklarını söyledi.
     Daha sonra Kütahyaya taşındıklarını ve belediyeye ait Hekim Sinan Tıbbi Bitkiler Araştırma Merkezinde çalışmaya başladığını belirten Tanrıkulu, şöyle konuştu:
     İstanbulda evimizin mutfağında başladığımız işi, burada Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) desteğiyle projeye dönüştürdük. Eşim ve meslektaşım Melek Nihan Tanrıkulu ile Kütahya Belediyesi Kadın İş Geliştirme Merkezinin katkısıyla bir atölye kurduk. Atölyemizde geçen ay üretime başladık. Kullandığımız bitkisel ürünleri, Balıkesirin Sındırgı ilçesindeki küçük çiftliğimizde yetiştiriyoruz. Hekim Sinan Tıbbi Bitkiler Araştırma Merkezinde yetiştirilen bitkileri de kullanıyoruz. Mesaimden arta kalan zamanlarda eşimle beraber başladığımız projede ona yardımcı oluyorum.
     Tanrıkulu, Anadolunun, Avrupa kıtasından daha zengin bir bitki florasına sahip olduğunu dile getirerek, 3 bin 500 bitkinin sadece Türkiyeye özgü olduğu bilgisini verdi.
     Türkiyenin, birçok bitkinin gen merkezi konumunda olduğuna işaret eden Tanrıkulu, bitkilerden aromatik su ve yağlar elde ettiklerini anlattı.
     Melek Nihan Tanrıkulu da hazırladığı projenin KOSGEB tarafından kabul edilmesinden sonra üretime başladıklarını bildirdi.
     Ürünleri tamamen kendi imkanlarıyla yetiştirdiklerini ifade eden Tanrıkulu, cilt bakım ürünleri üretiminde özellikle aynısefa ve karakafes otunu değerlendirdiklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Anadolunun zengin florasından ilham alıp tesis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER