Anadolu Ateşi 4 yılda 4 bin

Anadolu Ateşi 4 yılda 4 bin çift ayakkabı eskitti -Gloria Aspendos Arenada 500üncü gösterisiyle bir buçuk milyon seyirciye ulaşan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu sanatçılarının ortalama 16 gösteride bir çift ayakkabı eskittiği belirt


ANTALYA (A.A) - Sefa Karacan - Antalya Gloria Aspendos Arenada, 500üncü gösterisiyle bir buçuk milyon seyirciye ulaşan Anadolu Ateşi Dans Topluluğunun sanatçıları 4 yılda, 4 bin çift civarında ayakkabıyı eskitti.
     Serik ilçesine bağlı Belkıs beldesindeki Gloria Aspendos Arenada gösterimleri devam eden Anadolu Ateşi, bu sezon 4 aylık dönemde yerli ve yabancı yaklaşık 100 bin seyirciyle buluştu.
     Karadenizden Egeye, Akdenizden Güneydoğu Anadolu bölgelerine kadar birçok yörede acıyı, aşkı, kavuşmayı farklı motiflerle anlatan 3 bin halk dansı figürü ve halk müziği, 3 ayrı ekipte 250 sanatçı tarafından sahneliyor.
     Anadolu Ateşinin baş dansçısı Perit Kuban Yançatoral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Ateşinin Gloria Aspendos Arenada 4 yıllık zaman diliminde çok ciddi mesafeler aldığını, turizm adını Türkiyenin tanıtımına katkı sağladığını söyledi.
     Antalyadaki yabancı turistleri otellerinden çıkartarak sanatla turizm elçiliği yaptıklarına dikkati çeken Yançatoral, bu sezon yaklaşık 100 bin sanatseverin gösterilerini ilgiyle seyrettiğini kaydetti.
     Kasım ayına kadar Antalyadaki gösterilerin süreceğini anlatan Perit Kuban Yançatoral, kış sezonunda Çin, Belçika, Rusyada yapacakları gösteriler nedeniyle yurt dışına çıkacaklarını, 2013 yaz sezonunda ise Meksikada program düzenleyeceklerini ifade etti.
     Yançatoral, her sanatçının bir sezonda 11 kostüm, 16 gösteride bir de bir çift ayakkabı eskittiğini dile getirerek,dans gösterilerinin 4 yıllık bölümünde 4 bin çift civarında ayakkabı eskittiklerini kaydetti.
    
     -Anadoludaki dans harmanı-
    
     Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğanın yaptığı ve 2 perde halinde sanatseverlerle buluşan gösterinin birinci perdesinin ilk sahnesinde; Tanrıların Dağı-Nemrut Ateş Töreni, Ateş Irmakları, Ateş Dansları ve Hayat Ağacı dansları Orta Asya Şaman Türklerinden, Zerdüşt ve Yezidi Kürtlerinden, Alevi semah figürlerinden ve Güneydoğu halk danslarından esinlenen motiflerinden esinlenerek sergileniyor.
     İkinci sahnede de Doğu Anadolu, Ege ve Akdeniz motifleriyle süslenen Pandora, Karanlığın Ordusu, Tutsak Prometeus, Kartallar, Kurtuluş, Satir-Prometeusun Diriliş Dansı, Aşk Üçlemesi, Aydınlık Günler, Savaş Dansları, Karanlığın Zaferi, Oryantal, Karanlığın Zaferi 2 adlı danslar sahneleniyor.
     Ağıt, Hayalet Dansçıları, Aydınlığın Ordusu, Kötülerin Dünyasına Dönüş, Savaş Mozaik, Dalgaların Coşkusunun Doğu Anadolu, İçbatı Ege, İstanbul ve Karadeniz dans motiflerinden yararlanılarak sunulduğu ikinci perdenin birinci sahnesi ise diriliş ve hesaplaşmayı anlatan danslarla tamamlanıyor.
     Anadoluda iyiler ve kötülerin bir arada olduğu, davulların önce savaş için, sonra da barış için vurulduğu ikinci sahneyi Ramo, Yeniden Hayat Ağacı, Çoğalış, Çağrı danslarının Trakya ve Balkan danslarından esinlenerek beslenen motiflerle gösteriler sona eriyor.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Anadolu Ateşi 4 yılda 4 bin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER