Antalyada şiir günleri düzenlenecek

Antalyada şiir günleri düzenlenecek -Antalya Büyükşehir Belediyesi ve AKSAV işbirliğiyle 21-23 Mart tarihlerinde şiir günleri düzenlenecek


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 21-23 Mart tarihlerinde şiir günleri düzenlenecek.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Altın Portakal Şiir Ödülü kapsamında düzenlenecek etkinlikler, Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) 21 Mart saat 20.00de dünya şiir günü kutlaması ile başlayacak.
     Aynı gün saat 19.00da AKMde 16 Altı Şair başlıklı şiir sergisinin açılışı yapılacak. Sergi açılışı, Altın Portakal Şiir Ödülü ve Sempozyumu onuruna düzenlenecek kokteylin ardından başlayacak şiir ve müzik dinletisinde ünlü şairler Ahmet Telli, Sezai Sarıoğlu ve Grup Göçebenin usta sanatçısı Şenol Morgül katılacak.
     Dünya Şiir Günü bildirisinin okunacağı gecenin konukları arasında Altın Portakal Şiir Ödülünün bu yılki jüri başkanı Doğan Hızlan, jürinin diğer üyeleri Cevat Çapan, Ahmet İnam, Hüseyin Ferhad ve Mahmut Temizyürekin yanı sıra Akif Kurtuluş, Aydın Afacan, Aydın Çubukçu, Can Türker, Cenk Gündoğdu, Derviş Şentekin, Eyüphan Erkul, Latife Tekin, Mustafa Bayram Mısır, Ritta Cankoçak, Süreyya Filiz, Şeref Bilsel, Şükrü Erbaş, Tuğrul Keskin, Turhan Günay gibi şair, yazar ve dergi editörleri bulunacak.
     Etkinlik kapsamında Akdeniz Üniversitesi, Antalya Sanatçılar Derneği ve İnşaat Mühendisleri Odasında düzenlenecek paneller ile şiir sanatı çeşitli yönleriyle ele alınacak. Akdeniz Üniversitesinde 21 Mart Perşembe günü Olbia Salonunda saat 14.00te başlayacak panelde şiir ve politika ilişkisi tartışılacak. Merih Taşkayanın moderatörlüğünü yapacağı Şiir ve Politika başlıklı panelin konuşmacıları ise Aydın Çubukçu, Şükrü Erbaş, Şeref Bilsel ve Nihat Bayat olacak.
     Aynı gün saat 16.00da Olbia Salonunda Şiir ve Roman başlıklı panel düzenlenecek. Paneldeki konuşmacıları arasında Cevat Çapan, Latife Tekin, Akif Kurtuluş ve Eyüphan Erkul yer alacak.
     Antalya Sanatçılar Derğeginde 22 Mart Cuma günü saat 14.00te Doğan Hızlan, Haydar Ergülen, Vural Bahadır Bayrıl ve İdris Özyolun konuşmacı olarak yer aldığı Şiir ve Gelenek başlıklı panel düzenlenecek. İnşaat Mühendisleri Odası konferans salonunda 22 Martta gerçekleşecek olan Şiir ve Felsefe başlıklı paneli Ahmet Önel yönetecek. Şiir ve felsefe ilişkisinin ele alınacağı panelin konuşmacıları ise Ahmet İnam, Zeynep Direk, Çetin Balanuye ve Cihan Camcı olacak. 23 Mart Cumartesi günü ise saat 11.00de başlayacak ve dört oturum halinde devam edecek sempozyumda geçen yıl Altın Portakal Şiir Ödülüne değer görülen Mahmut Temizyürekin şiiri ele alınacak.
     Etkinlikler sonunda bu yılın Altın Portakallı şairine ödülü sunulacak.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada şiir günleri düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER