Antalyada suç örgütü operasyonu

Antalyada suç örgütü operasyonu -Operasyonda, suç örgütü kurarak fuhuş yaptırdıkları öne sürülen 8 kişi gözaltına alındı -İşadamı ve bürokratların da müşterisi olduğu öne sürülen örgütün devre arası kampı için Antalyada bulunan Akhi


ANTALYA (A.A) - Antalyada düzenlenen operasyon kapsamında suç örgütü kurarak fuhuş yaptırdıkları iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından bir suç örgütüne yönelik Antalya, İstanbul, Eskişehir ve Alanyada operasyon düzenledi. Operasyonlar kapsamında örgüt lideri O.K.Ş. ile M.A, Ö.D, T.A, Ö.Ş, E.A. ve Moldova uyruklu kadınlar A.A ile N.G. gözaltına alındı. Örgüt üyesi E.Anın Antalyadaki bir dershanenin sahibi olduğu belirtildi. 12 kişinin de ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakıldığı bildirilen operasyonda 10 mağdur yabancı kadın ifadelerinin ardından ülkelerine gönderildi.
     VİP olarak nitelendirilen işadamı, bürokrat ve futbolcularla temas halinde olduğu öne sürülen örgütün devre arası kampı için Antalyaya gelen Akhisar Belediyesporlu 3 futbolcuyla da Faslı kadınlar aracılığı ile temas kurdukları belirlendi. Örgütün müşterileri arasında vergi rekortmeni ve oteller zinciri sahibi bir işadamının da bulunduğu ifade edildi.
    
     -Bakıcılık vaadiyle Türkiyeye getiriyorlar-
    
     Örgüt üyelerinin Rusyada bir internet sitesine Türkiyede bakıcılık ve rehberlik yapmak isteyen kadınlar aranıyor şeklinde ilan verdiği ve kendilerine başvuran kadınları Türkiyeye getirerek fuhşa zorladığı öne sürüldü. Örgütlü fuhuşun şifresinin araba olduğu ve müşterilerle Araba istiyor musun-, Arabanız geliyor- şeklinde konuştuğu iddia edildi.
     Örgüt lideri O.K.Şnin müşterilerinin ajandasını tuttuğu ve özel günlerde mesaj attığı öne sürüldü.
     Zanlılar, sorgularının ardından Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve örgüt faaliyetleri kapsamında fuhuş yaptırmak suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Antalyada suç örgütü operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER