Arabanda Antep fıstığı konferansı

Arabanda Antep fıstığı konferansı


GAZİANTEP (A.A) - Arabanda "Antep fıstığının genel tanımı insan sağlığına etkisi ve işlenmesi" konulu konferans verildi.
     Gaziantep Üniversitesinin 40. yıl etkinlikleri çerçevesinde Araban Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Durmuşali Söylerin organizesinde Araban Meslek Yüksekokulu konferans salonunda konferans yapıldı.
     Konferansta eski Antep Fıstığı Araştırma İstasyonu Müdürü Yrd. Doç. Hüseyin Tekin ile Müdürlükte görevli ziraat mühendisi Ajlan Yılmaz, üreticilere, Antep fıstığının dikim aşamasından üretim aşamasına kadar olan süreçle hakkında bilgi verdi. Antep Fıstığının iyi bir gıda maddesi olduğunu protein, yağ, karbonhidrat, mineral ve vitaminler açısından önemli bir besin maddesi olduğunu ifade eden konuşmacılar, Antep fıstığının kolesterol düzeyini düşürdüğünü söylediler.
     Yüksekokul Müdürü Söyler de konferansın sonunda yaptığı konuşmada, Araban Ovasında yetişen buğday ve sarımsağın ülkenin en kaliteli buğday ve sarımsağı olduğunu belirterek, Arabanlıların bu ürünlere sahip çıkmalarını istedi.
     Söyler, konferansa konuşmacı olarak katılan Tekin ile Yılmaza plaket verdi.
     Konferansa Elif Belde Belediye Başkanı İbrahim Çobanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş, Araban İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, Araban Gıda Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Zeynel Güneş, Araban İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Yardımcısı Mehmet Turgud ile davetliler ve üreticiler katıldı.
    
     Muhabir: Mahmut Bazlama / Ömer Fansa
<< Önceki Haber Arabanda Antep fıstığı konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER