Ardahandaki terör örgütü davasında karar

Ardahandaki terör örgütü davasında karar -Cezaevlerindeki açlık grevine destek amacıyla düzenlenen izinsiz gösteri sırasında çıkan olaylarda, terör örgütü adına suç işledikleri iddiasıyla yargılanan 16sı üniversite öğrencisi


ERZURUM (A.A) - Ardahanda, cezaevlerindeki açlık grevine destek amacıyla düzenlenen izinsiz gösteri sırasında çıkan olaylarda, terör örgütü adına suç işledikleri iddiasıyla yargılanan 16sı üniversite öğrencisi 17 sanık, 3 yıl 1 ay 15er gün hapis cezasına çarptırıldı. Cezaevinde kaldıkları süre göz önünde bulundurulan sanıklar tahliye edildi.
     Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanıklar, Tuba Karaer, Dander Çelik, Ömer Işık, Hacı Çelik, Mevlüt Şimşek, Kurtuluş Yılmaz, Servet Baktemur, Mehmet Kartal, Barış Gökdemir, Ahmet Demir, Adnan Örkmez, Muttalip Kaba, Erol Yalvarıcı, Semih Tadik, Recep Çakan, Emre Aktaş, Ümit Evliyaoğlu ve tutuksuz yargılanan Halim Çelik, sanık avukatları ile sanık yakınları katıldı.
     Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, sanıklardan son savunmalarını tek tek yapmalarını istedi. Söz alan sanıklar, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin başlattığı açlık grevlerine destek vermek ve bu konuda ölüm olaylarının yaşanmaması için kamuoyu oluşturmak adına, Ardahan Üniversitesi Öğrenci Derneği ve DTP Ardahan İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ortak basın açıklamasına katıldıklarını ancak polisin biber gazı ve gaz bombası atması sonucu meydana gelen olaylar sırasında gözaltına alındıklarını, polise taş atıp direnmediklerini ve devlet malına zarar vermediklerini belirterek beraatlerini istedi.
     16sı tutuklu 17 sanığın savunmalarını tamamlamalarının ardından Mahkeme Başkanı Kahya, sanık avukatlarından son savunmalarını yapmalarını istedi. Söz alan sanık avukatları da müvekkillerinin cezaevindeki açlık grevlerinin son bulması ve ölümlerin yaşanmaması için demokratik hakları olan ifade özgürlüğü kapsamda basın açıklaması yapmak istediklerini, ancak Ardahan Valiliğinin izin vermemesi üzerine polis ile öğrenci grubu arasında çıkan olaylar sırasında 17si öğrenci 18 kişinin gözaltına alındığını hatırlatarak, müvekkillerinin suçsuz olduğunu ve ilk etapta tahliyelerini ve beraatlerini istedi.
     Verilen aranın ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, 17 sanıktan 16sına, terör örgütü adına eylemde bulunmak suçundan 3 yıl 1 ay 15şer gün hapis cezasına çarptırılmasına, tutuklu yargılanan Emre Aktaşın delil yetersizliğinden beraatine ve cezaevinde kaldıkları süre göz önüne alınarak tüm sanıkların tahliyesine karar verildiğini açıkladı.
    
     -Olay-
    
     Ardahanda 5 Kasım 2012 tarihinde cezaevlerindeki açlık grevlerine destek amacıyla düzenlenen izinsiz gösteri sırasında gözaltına alınan biri tutuksuz 18 sanık hakkında terör örgütü adına suç işlemek, terör propagandası yapmak, polise taş ve sopalarla mukavemette bulunmak, terör örgütüne üye olmak, izinsiz gösteri ve yürüyüş yapma suçlamalarıyla 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Ardahandaki terör örgütü davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER