Ardahan

Ardahan-Şavşat yolunda yapılacak tünelin proje ihalesi


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan-Şavşat yolunda yapılacak olan tünelin proje ihalesinin tamamlandığını bildirdi.
     Azizoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahanın Karadenize açılması için Ardahan-Şavşat yolundaki Sahara mevkisinin engel olduğunu söyledi.
     Bu nedenle Ardahanda göreve başladığı gün itibarıyla ilk işinin Ardahan-Şavşat ve Ardahan-Posof karayollarında tünel yapılması için çalışmak olduğunu ifade eden Azizoğlu, ilk olarak proje ihalesini tamamladıklarını kaydetti.
     Ardahan-Şavşat yolu için yapılacak olan proje ihalesinin ardından zaman kaybetmeden sırasıyla diğer işlemlere geçileceğini ifade eden Azizoğlu, Hedef Everest Tepesi olursa Ağrı Dağı rahat aşılır. Olaya böyle bakmamız lazım. Biz böyle baktığımız için bugün bu sonucu aldık. Çoğu kişi inanmıyordu ve bugün iyi bir sonuç elde ettik. Ardahan-Şavşat yolu tüneli için proje ihalesi tamamlandı, sıra en kısa zamanda sırasıyla inşaat ihalesi olacak dedi.
     Söz konusu tünelle Ardahanın Karadeniz, oradan da Avrupa ve Asyaya açılacağını kaydeden Azizoğlu, Bu tünel sadece Ardahan için önemli bir tünel olmayacak. Bu tünel Türkiye için önemli olacak. Çünkü bu güzergahla Asya ve Avrupa ile bağlantı kurulacak. Bunun kıymet ve önemini herkesin bilmesini istiyoruz. Ardahan-Posof yolu için de aynı çalışmalarımız sürecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER