Aşırı koltuk altı terlemesine lazer tedavisi

Aşırı koltuk altı terlemesine lazer tedavisi -KÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çavuşoğlu: -"Yaz mevsimi öncesinde bu şikayetle gelenlerin çoğunu kadınlar oluşturuyor" -"Lazerle tedavi yöntemi yaygınlaşmaya başladığı için


KIRIKKALE (A.A) - Fatih Gökmen - Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu, yaz mevsimi öncesinde aşırı koltuk altı terlemesi şikayeti ile kendilerine gelenlerin çoğunluğunu kadınların oluşturduğunu söyledi.
     Doç. Dr. Çavuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terlemenin, vücutta ısı arttığında düşürmek için devreye giren bir mekanizma olduğunu ifade etti.
     Ancak vücudun bu önemli işlevinin aşırı terleme sorununa dönüştüğünde kişinin sosyal yaşamında ciddi sıkıntılara neden olabildiğini dile getiren Çavuşoğlu, "hiperhidrozis" adı verilen bu hastalığın sosyal çekingenlik ve güven kaybına neden olarak, kişinin tüm yaşamını olumsuz etkilediğini, toplumdan uzaklaşmasına yol açtığını kaydetti.
     Sinir kesme ve botoks tedavisinin uygulanan çözümlerden birkaçı olduğunu anlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:
     "KÜ Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalında aşırı koltuk altı terleme sorunu olan hastalara nispeten yeni bir yöntem olan lazer tedavisi uyguluyoruz. Yaz mevsimi öncesinde bu şikayetle gelenlerin çoğunu kadınlar oluşturuyor. Öncelikle koltuk altı ter bezlerini işaretliyoruz veya haritasını çıkarıyoruz. 1 ve 3 milimetre arasında değişen muhtelif kanüller yardımıyla koltuk altından açtığımız 3 minik kesiden lokal anestezi ile aşırı terlemeye neden olan bezleri en fazla bir saatlik operasyonla alıyoruz. Hastalar operasyondan 3-4 gün sonra işlemin sonuçlarını görebiliyorlar."
     Bu tür operasyonların Avrupada son yıllarda oldukça popüler olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Dünyada bu konunun öncülerinden birisi olan Hırvatistanlı Doktor Dusan Maletiçle kliniğimizde bu konuyla ilgili hem eğitim hem de ameliyat yapma imkanı bulduk" dedi.
     Çavuşoğlu, lazer tedavisini sadece koltuk altı terlemelerine karşı uyguladıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Çünkü vücutta terleyen bölgelerin bu operasyona uygun olması gerekiyor. Ancak diğer bölgeler de farklı cerrahi müdahalelerle tedavi edilebilir. Bugün lazerle tedavi yöntemi yaygınlaşmaya başladığı için birçok yerde yapılıyor. Hastalar bu hizmeti aldıkları yere ve kişilere çok dikkat etmeli. Biz bu tedaviyi eğitim kurumu çatısı altında ve bilimsel ortamda hastalarımıza sunuyoruz."
     Bu dönemde lazerle yağ aldırma konusunda da çok ciddi bir talebin olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, önümüzdeki 3 ayı dolduracak kadar çok taleple karşılaştıklarını ve hastalarının büyük çoğunluğunun Ankaradan geldiğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Aşırı koltuk altı terlemesine lazer tedavisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER