Aydında toprak kayması

Aydında toprak kayması -İncirliova-Tire yolunun bir kısmında meydana gelen heyelan nedeniyle yol ulaşıma kapatıldı (Fotoğraflı Görüntülü)


AYDIN (A.A) - İncirliova-Tire yolunun İkizdere Baraj mevkisinde asfalt yolun bir kısmında meydana gelen heyelan nedeniyle yol ulaşıma kapatıldı.
     Aydının İncirliova ilçesinde 15 köyün ulaşımını sağlayan yolun bir kısmında asfalt yaklaşık 10 metre çöktü. İncirliova belediyesine ait iş makineleri müdahale için olay yerine gelirken, jandarma ekipleri yolu trafiğe kapattı.
     İncirliova Kaymakamı Adem Ünal, İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay ve diğer yetkililerle olay yerinde incelemelerde bulunan Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürü Abdullakadir Uraloğlu, bölgedeki coğrafyanın zorlu bir coğrafya olduğunu belirterek şöyle konuştu:
     "Burada daha önce standart bir yol yapmaya çalışmışız. Daha önce DSİnin baraj varyantı düşündüğü ve bizim de olayın içerisinde olduğumuz bir yol yapmıştır. Tabii ki bu kırıklı arazilerde arızalar da meydana gelir ve heyelanlar da zaman zaman yaşanılır. Bu da onlardan bir tanesi ama daha öncekilere göre düşündüğümüzde bunun daha küçük bir boyutta olduğunu söylenebilir.
     Bunlara gerekli projeleri yaparak müdahale edeceğiz. Birkaç yıllık periyotlar içerisinde bunun gibi olaylar yaşanabilir. Bu anlamda bu hale gelmeden alacağımız önlemleri almaya çalışacağız. Yer altında bulunan kaynak sulardan kaynaklandığını tahmin ediyoruz. Zaten su da gözüküyor. Bu suyla ilgili de önlem alıp, sonra yolla ilgili gerekeni yapacağız. Şimdilik geçici bir tali yol yaparak vatandaşların gelip geçmelerini sağlayacağız. Daha sonrada çökmüş olan yolu yaparak trafiğe açacağız."
     Belediye Başkanı Fadime Orbay ise "Daha öncede bu yolda bu tür kaymalar yaşandı. Biz de belediye olarak anında iş makineleri ile müdahalede bulunduk. Şimdi yine benzer bir olayla karşı karşıyayız. Bizim tek tesellimiz can ve mal kaybının olmayışıdır" dedi.
     Belediyeye ait iş makineleri yeni bir yol açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
    
     Muhabir: Necip Uyanık / Suat Deniz
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Aydında toprak kayması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER