Aydındaki operasyonlarda 120 kaçak yakalandı

Aydındaki operasyonlarda 120 kaçak yakalandı -Didim ve Kuşadasındaki operasyonlarda, kaçakları yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalıştıkları iddiasıyla 6 kişi tutuklandı


AYDIN (A.A) - Didim ve Kuşadası ilçelerindeki denetim ve operasyonlarda, 120 kaçak yakalandı, bu kişileri yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalıştıkları iddia edilen 6 kişi tutuklandı.
     Aydın Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün (KOM), Yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen kaçaklara yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği ekiplerince farklı tarihlerde 5 operasyon düzenlendi.
     Operasyonlarda 54ü Myanmar, 13ü Suriye, 9u Afganistan, 7si Filistin uyruklu olmak üzere 83 kaçak ile aynı şekilde yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 6 Türk vatandaşı yakalandı.
     Operasyonlarda ayrıca bu kişileri para karşılığı kaçak olarak yurt dışına çıkarmaya çalıştıkları iddia edilen A.Ş, M.K, C.B, N.K, İ.A, Ş.K ve D.A. gözaltına alındı.
     Kuşadasındaki operasyonda ise 9u Suriye, 3ü Afganistan, 2si Ruanda ve 1i de Eritre uyruklu 15 kaçak yakalandı. Operasyonda, para karşılığı yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarma işini organize ettikleri iddiasıyla H.G. ve H.Ş. gözaltına alındı.
     Öte yandan, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince Ege Denizinde sürdürülen devriye görevi sırasında, Tekağaç Burnu açığında bir teknede yapılan aramada, 13ü Laos, 8i Filistin ve 1i Fas uyruklu toplam 22 kaçak yakalandı.
     Tekne kaptanı İ.K, olayla ilgili gözaltına alındı.
     Operasyonlarda, organizatör oldukları iddiasıyla gözaltına alınan toplam 10 kişiden, 6sı tutuklandı, 2si Denetimli Serbestlik hükümleri çerçevesinde salıverildi. Diğer iki zanlıyla ilgili işlemler sürüyor.
    
     Muhabir: Suat Deniz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Aydındaki operasyonlarda 120 kaçak yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER