Babadağa ambulans konuşlandırılacak

Babadağa ambulans konuşlandırılacak


MUĞLA (A.A) - Yılda 62 bin kişinin paraşütle atlayış yaptığı Babadağda, yaşanabilecek kazalara erken müdahale edilmesi amacıyla Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının girişimiyle alınan tam donanımlı ambulans, Babadağa konuşlandırılacak.
     Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası binası önünde gazetecilere tanıtılan ambulansta, 3 kişinin görev yapacağı bildirildi.
     Fethiye Ticaret Odası Başkanı Akif Arıcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Babadağın işletmesini aldıkları günden bu yana atlayış sayısının arttığını söyledi.
     Geçen yıl 62 bin kişinin Babadağdan atlayış yaptığına işaret eden Arıcan, "Verdiğimiz hizmetlerle bunu çok daha yükseğe çıkaracağız. Babadağ zirvede olası bir kazaya acil müdahalede bulunabilmek amacıyla il ve ilçe sağlık müdürlüğü ile görüşmelerimiz oldu. Güçbirliği şirketine aldığımız tam donanımlı bir ambulansı Sağlık Bakanlığına hibe ettik. Babadağa açılacak C sınıfı sağlık istasyonuyla, yamaç paraşütleri uçuşu süresince doktoru hemşiresiyle ambulans hazır bulunacak" dedi.
     Arıcan, Babadağın Avrupanın en önemli hava sporları merkezi konumuna gelmesi için gayret gösterdiklerini belirterek, havanın bulutlu olduğu zamanlarda hizmet verecek bin 200 ve 850 metre pistlerinin çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi.
     İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak ise ambulansın Muğla Valiliği, ilçe kaymakamlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanacak protokolle görev yapmaya başlayacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Babadağa ambulans konuşlandırılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER