Bademcik taşı ameliyatla alındı

Bademcik taşı ameliyatla alındı -Şanlıurfada boğaz ağrısı, yutkunma güçlüğü ve ağız kokusu şikayetiyle hastaneye başvuran hastanın bademciğinde bulunan 4 santimetre büyüklüğündeki taş ameliyatla çıkarıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada boğaz ağrısı, yutkunma güçlüğü ve ağız kokusu şikayetiyle hastaneye başvuran hastanın bademciğinde bulunan 4 santimetre büyüklüğündeki taş ameliyatla çıkarıldı.
     OSM Ortadoğu Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfada yaşayan 43 yaşındaki Hamet Haşim, 2 yıl önce hastanenin KBB Polikliniğine müracaat etti.
     Yapılan tetkiklerin ardından hastanın bademciklerinin alınmasına karar verildi. Opr. Dr. Rafet Keleş tarafından yapılan ameliyatın ardından hastanın bademciğindeki taş çıkarıldı. 1 gün müşahede altında tutulan hasta daha sonra taburcu edildi.
     Ameliyatı gerçekleştiren Opr. Dr. Rafet Keleş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hastanın yaklaşık 2 yıl önce polikliniğe başvurduğunu belirtti.
     Hastayı ameliyata ikna ettiklerini anlatan Keleş, şunları kaydetti:
     Boğazında özellikle sol kulağına vuran ağrı ve kötü ağız kokusu vardı. Ameliyat önermiştik. Hastamız bunu kabul etti. 20 dakika süren ameliyatın ardından bademciklerini çıkardık. Hayatımda görmediğim büyüklükte Tonsillolith taşı dediğimiz hastalığa rastladık.
    
     -Bademcik taşı
    
     Tıp dilinde Tonsillolith adı verilen bademcik taşı, bademcik ceplerinde sarı ya da beyaz renkte olan kötü kokulu partiküllerden oluşuyor. Bu taşın normal bademcik taşından çok daha büyük ve daha koyu renkli olanları da bulunuyor.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Bademcik taşı ameliyatla alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER