Bakan Müezzinoğlu, Nizipteki çadır kenti ziyaret

Bakan Müezzinoğlu, Nizipteki çadır kenti ziyaret etti -Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu: -Bizim onlara (Suriyeliler) yaptığımız bir kardeşlik duygusunun gereğidir. Hem insani hem milli hem İslami sorumluluğumuzdur (Fo


GAZİANTEP (A.A) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Suriyelilerle ilgili, Bizim onlara yaptığımız bir kardeşlik duygusunun gereğidir. Hem insani hem milli hem İslami sorumluluğumuzdur dedi.
     Bakan Müezzinoğlu, Gaziantepteki temasları kapsamında Nizip ilçesinde Suriyeli sığınmacıların barındığı çadır kenti ziyaret etti. Müezzinoğlu burada, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sinan Atakandan brifing aldı. Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, Nizip Konaklama Tesislerinde Türkiye gibi büyük bir devletin şanına şerefine yakışır bir misafirperverlik ve ev sahipliğinin görüldüğünü belirti.
     Suriyeliler konusunda, bir taraftan yarınlarının daha iyi olabilmesi adına mücadele verdiklerini, bir taraftan da ülkelerindeki olaylar nedeniyle sıkıntıya düşenleri misafir ettiklerini ifade eden Müezzinoğlu, şunları söyledi:
     Bu anlamda bölgemizdeki kamplarda yaklaşık 165 bin yaşayan misafirimiz var. 65 bin de kendi imkanlarıyla otellerde, sosyal tesislerde veya misafirhanelerde kalanlarla toplam 230 bin civarında uzun süredir misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimiz var. Buradaki insanlarımıza insanca, güvenli bir şekilde yaşayabilecekleri, kendi evleri, kendi köyleri, kendi mahalleleri olmasa bile güven içinde, huzur içinde, sağlık hizmetlerini alabildikleri, sosyal hizmetleri alabildikleri, emniyette oldukları güvenlik hizmetlerini alabildikleri, çocukların anaokulu, kreşi, bütün detayları da sunabildiğimiz imkanların olduğu kampları, onların hizmetine sunduk. Tabii ümidimiz, temennimiz, bir an önce bizim misafir etmekten rahatsızlığımız yok ama bir an önce kendi gelecekleriyle ilgili ülkelerine, memleketlerine dönmeleridir.
    
     -Hekim ihtiyacı-
    
     Sağlık Bakanı olarak nereye gitsem, hekim ihtiyacıyla karşılaşıyoruz diyen Müezzinoğlu, bu sorunun yalnız Suriyeli sığınmacıların barındığı kamplarda değil ülke genelinde dile getirildiğini söyledi.
     Türkiyeye sığınan Suriyeliler arasında bulunan doktorların tespitini yapacaklarını aktaran Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
     Çünkü geçtiğimiz dönemde yabancı uyruklu hekimlerin çalışabilirliği konusunda zaten yasal düzenlememiz oldu. Onların burada hekim olarak kendi vatandaşlarına hizmet verebilmesi adına biz hızla bir çalışma yaparız, yeter ki o hekimlerimizin burada tespitlerini yapalım. Bize bildirilsin, biz de onları hızla buradaki açığımızı kapatabilecek veya yardımcı olabilecek bir statüye onları taşırız.
    
     -Bizim yaptığımız, kardeşlik duygusunun gereği
    
     Türk milletinin her zaman mağdurun ve mazlumun yarında olan bir millet olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
     İstiyoruz ki, Suriyeli kardeşlerimizde bir an önce mağdur durumda olmaktan kurtulsunlar. Zulüm altında yaşamaktan veya zulüm yönetimiyle yönetilmekten bir an önce kurtulsunlar. Bizim onlara yaptığımız bir kardeşlik duygusunun gereğidir. Hem insani hem milli hem İslami sorumluluğumuzdur. Her zaman kendi vatandaşlarımıza baktığımız gibi onlara da gücümüzün yettiği oranda duyarlı, sıkıntılarını çözme anlamında en üst düzeyde duyarlılığımızı göstereceğiz. Ben şu anda 2 haftalık yeni bir bakanım. Henüz seçim bölgeme gitmedim ama onları ziyarete geldim. Kendilerine sağlıklı, huzurlu bir hayat diliyorum. En kısa zamanda ülkelerine, arzu ettikleri, halkın seçtiği yönetimlerin gelmesini temenni ediyorum.
     Müezzinoğlu daha sonra çadır kenti gezerek Suriyelilerle görüştü. Çadır kentteki sağlık merkezini de ziyaret eden Müezzinoğluna çocuklar ilgi gösterdi.
     Yapımı devam eden Nizip konteyner kenti de inceleyen Müezzinoğlu, ardından Gaziantepte hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslanın Özgürlük Mahallesindeki ailesini ziyaret etti.
     Müezzinoğlua ziyaretine, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu ve Ali Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile Emniyet Müdürü Ömer Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan ile ilgili kurum ve kuruluş müdürleri de eşlik etti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Bakan Müezzinoğlu, Nizipteki çadır kenti ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER