BALGÖÇ Genel Başkanı Özkan:

BALGÖÇ Genel Başkanı Özkan: -10 Kasımda Selanikte olacağız. Atatürk ve Balkanlarla ilgili bilgiler sunarak, Balkan Savaşlarında yaşanan olayları gündeme getireceğiz


BURSA (A.A) - Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BALGÖÇ) Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan, 10 Kasımda Selanikte olacağız. Atatürk ve Balkanlarla ilgili bilgiler sunarak, Balkan Savaşlarında yaşanan olayları gündeme getireceğiz dedi.
     Özkan, Tayyare Kültür Merkezinde düzenlenen, Atatürkü Anma ve Balkan Savaşlarının 100. Yılı Etkinliği adlı panelde, önümüzdeki günlerde önemli bir organizasyona imza atacaklarını söyledi.
     Atatürkün ölüm yılında Yunanistana gideceklerini dile getiren Özkan, 10 Kasımda Selanikte olacağız. Atatürk ve Balkanlarla ilgili bilgiler sunarak, Balkan Savaşlarında yaşanan olayları gündeme getireceğiz diye konuştu.
     BALGÖÇ olarak 50 kişilik bir grupla Selanike gideceklerine değinen Özkan, Çeşitli törenler yapacağız. Daha sonra Batı Trakyadaki sivil toplum örgütleriyle o bölgedeki kardeşlerimizle kucaklaşacağız. Bölge müftülerimizi, başkonsolosluklarımızı ziyaret edeceğiz. Dolayısıyla Bursada başlayıp, Selanike kadar uzanan dolu dolu bir program olacak ifadesini kullandı.
     Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Saime Yüce, Ankara Üniversitesinden emekli öğretim üyesi Hayriye Süleymanoğlu Yenisoy ve Makedonyalı gazeteci Abdülmecit Nureddin de birer konuşma yaptığı panelin ardından, BALGÖÇ korosu, Atatürkün sevdiği şarkılardan oluşan konser verdi.
    
     Muhabir: Semih Kır / Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber BALGÖÇ Genel Başkanı Özkan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER