Balıkesirden kısa kısa

Balıkesirden kısa kısa -Burhaniyede zeytinyağlı yemekler yarıştı


BALIKESİR (A.A) - Burhaniyede, zeytinyağlı yemek yarışması düzenlendi.
     Bu yıl 9uncusu düzenlenen Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali kapsamındaki organize edilen zeytinyağlı yemekler yarışması büyük ilgi gördü.
     Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezinde, yemekler, börekler ve tatlılar kategorisinde düzenlenen yarışmaya 35 kişi 41 yemekle katıldı.
     Yarışma sonunda, yemek kategorisinde Ayşe İşgör İçli Hamsili Pilav ile börekler kategorisinde Sonnur Yıldız Su Böreği ile tatlılar kategorisinde ise Bakiye Develioğlu Midye Tatlısı ile birinci oldu.
     Dereceye girenlere Kaymakam Ali Uslanmaz ve Belediye Başkanı Fikret Akova tarafından plaket ve altın verildi.
    
    
     -Burhaniyede resim sergisi açıldı-
    
     Burhaniyede resim sergisi açıldı.
     Burhaniye 9. Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali kapsamında Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezinde açılan sergide, Fikret Sarı Resim Atölyesi öğrencilerinin eserleri yer aldı.
     Sergide 32 resim beğeniye sunuldu.
    
     -Fotoğraf sanatçılarının sergisi-
    
     Balıkesir Fotoğraf Sanatçıları Derneği (BASAF) üyeleri, Burhaniye 9. Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali kapsamında sergi açtı.
     Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezinde sergide, 43 fotoğraf ve 8 karikatür beğeniye sunuldu.
     BASAF üyesi, fotoğraf sanatçısı Yüksel İpek, Türkiyenin değişik yerlerinde daha önce sergiler açtıklarını ifade ederek, festivale katılarak, sanatseverleri fotoğraf sanatıyla buluşturduklarını kaydetti.
    
     -Edremit ve Akçay EMITTte tanıtıldı-
    
     Edremit ile Akçay, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) tanıtıldı.
     Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede, Zeytinin Başkenti Edremit sloganıyla Edremiti tanıttıklarını söyledi.
     Fuarın 3 numaralı salonunda stant açtıklarını dile getiren İnceoğlu, Bizler ilçemiz Edremiti, beldeleri ve köyleriyle her zaman bir bütün olarak gördük ve öyle görmeye devam ediyoruz. Edremitimiz bir bütün olarak ürettiği zeytin yağları, oksijen cenneti Kazdağları ve turizmdeki gelişimiyle hızla cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor dedi.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Balıkesirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER