Balıkesir, şampiyonluğa inanıyor

Balıkesir, şampiyonluğa inanıyor -Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta sezon sonuna 9 hafta kala en yakın takipçisinin 7 puan önünde bulunan lider Balıkesirsporun taraftarı, caddeleri dev bayraklarla süsledi -Teknik Direktör Ertekin: So


BALIKESİR (A.A) - Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup lideri Balıkesirspor, sezon sonuna 9 hafta kala en yakın takipçisinin 7 puan önünde bulunurken, şampiyonluğa inanan taraftarlar, caddeleri dev bayraklarla süsledi.
     Spor Toto 2. Ligde 25. hafta sonunda Beyaz Grupta liderliğini sürdüren ve oynadığı 23 maçtan 14 galibiyet, 7 beraberlik alan Balıkesir ekibi, topladığı 49 puanla birinci sırada yer alırken, en yakın takipçisi İnegölspor 42 puanla ikinci sırada bulunuyor.
     Özellikle son haftalarda takımın sahadan galibiyetlerle ayrılması ve sezon sonuna 9 hafta kala 7 puan farkla lider olması, şehirde heyecan yarattı. Geçen yıl son üç haftada kaçan şampiyonluğa bu kez daha fazla inanan kent halkı, caddeleri dev bayraklarla süsledi. Bazı iş yerlerinin vitrinleri, kırmızı-beyaz bayrak ve balonlarla renklendirildi.
     Antrenmanlarına aynı hırs ve 7 puan farkın verdiği neşeyle devam eden Balıkesirsporlu futbolcular, hafta sonu yapacakları Altay maçından da 3 puanla dönerek, yoluna devam etmek istiyor.
     Teknik Direktör İsmail Ertekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon sonuna 9 hafta kaldığını, emin ve sağlam adımlarla ilerlediklerini söyledi. Takımı, 9 hafta önce göreve geldiğinde lider devraldığını ve o günlerde şampiyonluk harici hiçbir sonuç bizi kurtarmaz dediğini hatırlatan Ertekin, şöyle konuştu:
     Kolay yolda değiliz. 7 puanlık fark, sadece avantaj. Garanti olmadan şampiyon olduk deme lüksüne sahip değiliz. Maçlara tek tek bakıyoruz. Şu andaki düşüncemiz Altay maçı. Her kazandığımız maçtan sonra sadece basamak atlamış oluyoruz. Bu avantajı korumak istiyorsak, basamakları teker teker çıkmalıyız. Son haftalarda alınan sonuçlar kentte şampiyonluğa olan inancı yükseltti. Şehir bekliyor ve istiyor, hak ediyor şampiyonluğu. Gerçekleştirirsek biz de mutlu olacağız şehir de mutlu olacak. Yıllar süren özlemi gidermiş olacağız. İnşallah başarırız.
     Bugün şampiyon olduk demenin hata olacağını ifade eden Ertekin, şunları kaydetti:
     Tecrübeyle sabit, geçmişte örnekleri var. Önümüzdeki maçlara bakmalıyız. Futbol oyunu bir eğlence oyunu. Taraftarlarla oynanıyor. En kötü dönemimizde 4-5 bin kişi geliyor maçı izlemeye. İyi gittiğinizde ise tribünleri 13 bin kişi dolduruyor. 13 bin kişinin önünde oynayan takım üst liglerde yer almalı. Süper Ligde bile takımların seyircilerini görüyorsunuz. Seyircisi daha çok olan takımlar daha üst liglerde olmalıdır. Balıkesir de hak ettiği yerde mücadele etmeli. İkinci yarının başlamasıyla futbolcular, teknik heyet ve yöneticiler olarak şampiyonluğa hedeflendik. Yıl sonunda şampiyon olmak için tüm gayretimizle çalışıyoruz. O günü özlemle bekliyorum.
    
     -Futbolcuların görüşleri-
    
     Orta saha oyuncusu Muhammet Reis ise 2 yıldır Balıkesirspor forması giydiğini belirterek, geçen yıl da şampiyonluk hedefiyle iyi gittiklerini ancak son haftalarda kaybettiklerini belirtti.
     Bu yıl da yine şampiyonluk parolasıyla yola çıktıklarını anlatan Muhammet, bu yıl işi daha sıkı tuttuklarını ifade etti. Kentin, bir üst ligi hak ettiğini dile getiren Muhammet, Şu anda 7 puan farkla lideriz. Her şey bitmiş değil. Yolumuza devam ediyoruz. Önümüzde Altay deplasmanı var. O maçı kazanıp hedefe bir adım daha yaklaşmak istiyoruz dedi.
     Takipçileri İnegölsporun da zorlu maçları olduğunu kaydeden Muhammet, Ancak bizi hiçbir takım ilgilendirmiyor, biz kendi işimize bakıyoruz. 9 maçımızı kazanırsak zaten şampiyon oluruz. Herkes bize şampiyon gibi bakıyor ama biz öyle düşünmüyoruz. Matematiksel olarak ilan etmeden şampiyonuz demeyeceğiz. Takım olarak inanılmaz bir hava yakaladık. Bu durum, çalışmalarımızda ve maçlarda bizim motivasyonumuzu yüksek tutuyor diye konuştu.
    
     -Rehavete kapılmadan...-
    
     Defans oyuncusu Koray Çölgeçen de Adanaspordan 4 aylığına kiralık olarak geldiğini, şampiyonluk yaşamak istediğini bildirdi. Burada bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Koray, Balıkesirsporu layık olduğu yere getireceğiz. Şu anda 7 puan farklı öndeyiz. Herkes şampiyon gözüyle bakıyor ama 3 puanlık sistemde bir maç kaybetsen panik havası oluşabilir. Biz, rehavete kapılmadan görev bilinci içinde devam edeceğiz. Balıkesirspor camiası bunu hak ediyor. Bu yıl Balıkesirspor halkı da şampiyonluğa susamış ve elde edeceğimize inanıyorum ifadelerini kullandı.
     Forvet Ali Öztürk, 6 yıldır Balıkesirsporde oynadığını ifade ederek, sezonun ikinci yarısına iyi başladıklarını ve her şeyin güzel gittiğini bildirdi.
     Son haftalara girerken de bu iyi gidişi sürdürmek istediklerini anlatan Öztürk, şöyle devam etti:
     Zorlu Altay maçımız var. 7 puanlık farkımızı korumak istiyoruz. Şampiyonluk havası, bizde rehavete yol açmadı ve açmamalı. Aynı ciddiyetle devam edip ipi göğüslemek istiyoruz. Takımda iyi bir hava var. Herkes aynı hırsla devam ediyor. Şampiyonluğa inanan futbolcular, teknik heyet, yöneticiler ve kent halkı var. Şu anda en zorlu maçımız Altay görünüyor. Sondan 3. hafta ise en yakın takipçimiz İnegölspor ile deplasmanda karşılaşacağız. O maça kadar biz şampiyonluğu garantilemek istiyoruz. Altay maçı bizim için çok önemli.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Balıkesir, şampiyonluğa inanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER