Balkan Anadolu Derneğinin güneydoğu temasları

Balkan Anadolu Derneğinin güneydoğu temasları -AK Partili Sait başkanlığında İzmirden Güneydoğuya gelen heyet, Hasankeyfi gezip Midyatta bölge halkıyla halay çekti, Balkan oyunları oynadı


MARDİN (A.A) - Balkan Anadolu Derneğinin çözüm sürecine destek amacıyla düzenlediği Güneydoğu gezisinde halaylarla Balkan oyunları birlikte oynandı.
     Eşbaşkanlıklarını Niyazi Gültekin ile Ender Öztürkün yaptığı iş adamları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve gazetecilerden oluşan Balkan Anadolu Derneği heyeti, çözüm sürecine destek olmak amacıyla gerçekleştirdiği Güneydoğu gezisinin ikinci gününde Hasankeyfi gezdi.
     Diyarbakırdan Hasankeyfe geçen heyet, sular altında kalacak ilçeyi gezdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
     AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ile Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat ve Galip Ensarioğlunun da yer aldığı yaklaşık 100 kişilik heyet, Hasankeyften Mardinin Midyat ilçesine geçti.
     Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu tarafından karşılanan heyet, altında yeraltı mağaralarının olduğu tarihe binayı gezdi. Heyet için Hacı Şeyhmus Mete Konağında etkinlik düzenlendi. Urfadan getirilen Balkan Anadolu Derneği folklor ekibi, Balkan ezgileri eşliğinde Balkan oyun havalarını Güneydoğuya taşıdı. Burada çekilen halaylarla Balkan oyunları birbirine karıştı.
     Dernek üyeleriyle Sait, Ensarioğlu ve Eronat da bölge halkına eşlik ederek hem halay çekti hem de Balkan oyunlarını oynadı.
     Heyet, daha sonra Midyattan Mardine geçti.
    
     Muhabir: Coşkun Ergül / Fatma Can
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Balkan Anadolu Derneğinin güneydoğu temasları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER