Bartında kuduz aşı kampanyası

Bartında kuduz aşı kampanyası


BARTIN (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdülsetter Bayram, il genelinde 10 bin 500 kedi ve köpeğe kuduz aşısı yapılacağını söyledi.
     Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlık tarafından kuduz hastalığı ile mücadele için, sahipli ve sahipsiz tüm kedi ve köpeklere yönelik kuduz aşılama kampanyası başlatıldığını söyledi.
     Kampanya kapsamında il ve ilçe müdürlüklerince kedi ve köpeklere kuduz aşısı yapılarak, karnesi olmayan hayvanlara karne düzenleneceğini ifade eden Bayram, şöyle konuştu:
     Kuduz, bütün sıcakkanlı hayvanlarda ve insanlarda görülen öldürücü viral bir hastalıktır. Hayvan sahiplerinin koruyucu önlem olarak, kedi ve köpeklerine her yıl kuduz aşısı yaptırmaları gerekir. Ayrıca, bu aşının yaptırılması kanun gereğince de zorunludur. Hayvan sağlığı şube müdürlüğümüzde görevli veteriner hekim ve sağlık teknisyenleri tarafından 12 Şubat-12 Mart tarihleri arasında il genelinde sahipli, sahipsiz tüm kedi ve köpeklerin aşılanmasının hedeflenmektedir. İl genelinde 10 bin 500 kedi ve köpeğe kuduz aşısı yapılacaktır.
     Bayram, kampanyanın başarılı olması, aşısız kedi ve köpek kalmaması için vatandaşların kampanya süresi içinde il ve ilçe müdürlüklerine başvurması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Bartında kuduz aşı kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER