Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Siirtte:

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Siirtte: Bundan sonra sayın cumhurbaşkanının takdirine göre eğer TBMMye bir kez daha görüşülmek üzere iade ederse o zaman ne yapacağımızı parti olarak, grup olarak kendi içimizde yetkili organlar


SİİRT (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yerel seçimlerin öne alınmasını öngören teklifin oylanmasına ilişkin, Bundan sonra sayın cumhurbaşkanının takdirine göre eğer TBMMye bir kez daha görüşülmek üzere iade ederse o zaman ne yapacağımızı parti olarak, grup olarak kendi içimizde yetkili organlarımızda değerlendirmek suretiyle bir karar vereceğiz. Şu an süreç devam ediyor dedi.
     Uçakla Siirte gelen Bozdağ, Vali Ahmet Aydını makamında ziyaretinde yaptığı açıklamada, medeniyet tarih ve kültür merkezlerinden birisi olan Siirtte bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, yarın Siirt Üniversitesinin 2012-2013 akademik yılının açılış törenine katılacağını söyledi.
     Ziyareti sırasında ilin sorunları hakkında bilgi de alacağını ifade eden Bozdağ, bu sayede çalışmaların gözden geçirilmiş olacağını kaydetti.
     Bir gazetecinin yerel seçimlerin öne alınmasını öngören teklifin oylanmasına ilişkin sorusu üzerine Bozdağ, yerel seçimlerin 27 Ekim 2013te yapılmasına ilişkin anayasa değişiklik teklifinin TBMMde görüşüldüğünü hatırlatarak, şöyle konuştu:
     Oylama, anayasanın aradığı 330 kabul çoğunluğunu aştı. Ancak referandumsuz kabul çoğunluğu olan 367ye ulaşamadı. Teklif kabul edilmiş oldu ancak 367ye ulaşamadığı için sayın Cumhurbaşkanı bu noktada teklifi bir kez daha görüşülmek üzere TBMMye iade edebilir veya iade etmeyebilir. Bu tamamıyla sayın Cumhurbaşkanının takdirinde olan bir konudur. Bundan sonra ne olacağına dair herhangi bir tereddüt yoktur. Yol zaten bellidir. Anayasanın 175inci maddesi orada neler yapılacağını öngörmektedir. O çerçevede süreç devam ediyor. Bundan sonra sayın Cumhurbaşkanının takdirine göre eğer TBMMye bir kez daha görüşülmek üzere iade ederse o zaman ne yapacağımızı parti olarak grup olarak kendi içimizde yetkili organlarımızda değerlendirmek suretiyle bir karar vereceğiz. Şu an süreç devam ediyor.
    
     -Tillo isminin yeni süreçte değerlendirileceğini düşünüyorum
    
     Bozdağ, Aydınlar ilçesinin adının Tillo olarak değiştirilmesine yönelik teklifler ile ilgili ise bunun değerlendirmesinin yapılacağını ifade ederek, Zaman alacaktır ama tarihe mal olmuş isimleri tarihi kimliği ile beraber korumakta fayda olduğunu her defasında ifade ediyoruz. Aydınlar da güzel bir isim ama Tillo kadar kabulü henüz oluşturmamış. O nedenle Tillo isminin yeni süreçte değerlendirileceğini düşünüyorum. Halkın kabulü zaten bu yönde, Siirtliler Tillo diyor, Tillolular da Tillo diyor, bütün Türkiye bütün dünya Tillo diyor. Herkesin Tillo dediği yere bizim Tillo dememiz kadar normal bir şey olamaz. Normalin yapılması konusunda bir süreç var. Biz bunu daha önceki zamanlarda da ifade ettik. Bu isimlerin zaman içerisinde değerlendirilmesinde fayda olduğunu her fırsatta ifade ettik. Arkadaşlarımızın teklifi bu anlamda bir fırsattır dedi.
    
     -Türkiyenin bütün illerinde aynı hizmetler devam ediyor
    
     Bölgedeki bazı kamu kuruluşlarının kapatılmasına ilişkin başka bir soruya karşılık ise, daha önce bürokratik işlemlerin sona erdirilmesi ve vatandaşa daha seri hizmetlerin götürülmesi için önemli adımlar attıklarına işaret eden Bozdağ, şunları söyledi:
     Buna örnek olarak Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünü kaldırdık. Onun yerine genel sekreterlik kurduk. Yerinden hizmet yapılsın, Tillonun bir köyüne kanalizasyon suyuna Siirtliler karar versin, onlar yapsın istedik. Başka bir adım attık, il genel meclis başkanları valilerdi. Şimdi bütün Türkiyede bunu kaldırdık. Başlangıçta eleştiriler oldu. Ancak sonunda oturdu sistem. Gündemi kendileri oluştursun, kendi illerinin sorunlarını konuşsunlar dedik. Yetmedi, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri oluşturduk. O birliklerin içerisinde hem muhtarlar seçimle geliyor hem de iki tane il genel meclis üyesi muhtarların seçimiyle geliyor. Sürekli seçim olsun ki buraya seçilenler biz burada daimiz, değişmeyeceğiz demesinler ve mahallindeki ihtiyaçları daha etkin daha verimli görsünler. O anlamda da adım attık. Bu da çok önemli iyileştirme sağladı. Hizmetin yerinde görülmesi var. Öte yandan Türkiyenin diğer ihtiyaçlarını görünce diğerlerini kaldırmadık. Neden kaldırmadık- Çünkü Karayolları Bölge Müdürlükleri veya yatırımcı kurumlar illerde tek başına yaptığınız zaman altyapı projeleri aynı teknik eleman aynı yapılar, bir sürü şeyleri var. Bunların çok tecrübeli uzmanlar tarafından yapılmasında hem Siirtin hem Türkiyenin yararına olan şeylerdir. Yerelleşmeyi sağlamak üzere önemli bir kısmını kaldırdık. Kalması doğru olanları bıraktık. Şu anda işleyişte bir sorun yok. Türkiyenin her yerinde bölünmüş yollar devam ediyor. Büyük bir kısmı bitti. Şimdi ikinci aşamaya geçtik. İkinci aşamada şu bölünmüş yolları beton asfalta çeviriyoruz. Bu bölgenin bütün illerinde olduğu gibi Türkiyenin bütün illerinde aynı hizmetler devam ediyor. 2012, 2013 ve 2014 yıllarında bölünmüş yolların tamamını beton asfalta dönüştüren adımları atıyoruz.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Siirtte: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER