Başkan Yılmaz: Atakum Samsun'un imajı haline gelecek


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Karadeniz Bölgesi'nin en uzun sahilinin bulunduğu Atakum'u, görsel zenginliği yüksek bir ilçe haline getireceklerini söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yönetici ve bürokratlar, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın düzenlediği kahvaltıya katıldı. Kahvaltıda konuşan Yılmaz, sahil yolu projesi tamamlandığında Adnan Menderes Bulvarı'nı araç trafiğine kapatıp tamamen yayaların istifadesine sunacaklarını ifade etti. Yılmaz, Kurupelit Marinası ve yolcu iskelesinin de devreye girmesiyle Atakum'un Samsun'un imajı haline geleceğini kaydetti.

"ESTETİĞİ BOZAN HER ŞEYLE MÜCADELE EDECEĞİZ"

2019 hedefleri doğrultusunda hayata geçirmek istedikleri projelerden söz eden Başkan Yılmaz, "Bu hedeflerden bir tanesi, Samsun'un 3 giriş koridorunu çok modern bir şehre gelindiğini hissettirecek bir estetikle buluşturmaktır. İnsanlar başka şehirlerde göremediği temizliği, bina görselliğini, çevre düzenini, rekreasyon alanlarını bu koridorlarda görebilmelidir. Bu koridorlara yeni anlamlar yüklenip, kilometre kilometre süslemek zor bir iş değil. Bina, tabela, bilboard, satıcı ve etçilerin oluşturduğu kirlilik ve çirkinliklerden bu koridorları temizleyeceğiz. Bu mücadeleyi önümüzdeki süreçte etkin bir şekilde vereceğiz. Atakum Belediyemizi de Bafra çıkışı ve Çakallı mevkii çıkışı ilgilendiriyor. Bu koridorlarda yapılabilecek çok iş var. Şehrimiz bizim evimizdir. O bakımdan şehrimizi görsellik, estetik ve temizliği de bizim başarımızı gösterecek." şeklinde konuştu.

İnsanların deniz taşıtlarından maksimum düzeyle istifade edebilmeleri ve yolculuk yapabilmeleri için Çobanlı Kavşağı'nda iskele yapımına başlayacaklarını kaydeden Başkan Yılmaz, Kurupelit Marinası çevresini ihya edeceklerini sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Yılmaz: Atakum Samsun'un imajı haline gelecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER