Başkentgazdan baca uyarısı

Başkentgazdan baca uyarısı -Başkent Doğalgaz Genel Müdürlüğü: -Lodoslu havalarda baca iyi çekmeyeceğinden, karbonmonoksit zehirlenmeleri yaşanabilir. Bu nedenle bacalı cihazlarınızı mümkünse kapatın


ANKARA (A.A) - Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürlüğünce (Başkentgaz), Ankarada önümüzdeki günlerde etkili olması beklenen lodos nedeniyle vatandaşları karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı dikkat olması ve bacaya bağlı doğalgazlı cihazların mümkünse kapatılması istendi.
     Başkentgazdan yapılan yazılı açıklamada, lodosun etkili olduğu zamanlarda havanın ısınması dolayısıyla bacaların daha az çektiği, bu nedenle temizliği yapılmamış tıkalı cihaz bacalarıyla periyodik bakımdan geçirilmeyen cihazların, karbonmonoksit zehirlenmelerine yol açabileceği belirtildi.
     Doğalgazlı cihazların baca çekişinin ve sızdırmazlıklarının kontrol ettirilmesi, mümkünse kapatılması, sobaların da söndürülmesi uyarısı yapılan açıklamada, Kombi ve şofbeniniz yanarken sarı alev çıkarıyorsa baca iyi çekmiyor ve ortama atık gaz veriyor anlamına gelir. Bu çok tehlikelidir. Doğalgazlı cihazların bakımlarının ve baca temizliğinin yılda en az bir kere yaptırılması, merkezi sistem bacalarının tıkanmalara karşı çelik astar bacaya dönüştürülmesi, baca tıkalı olduğunda cihazın gazını kesen baca sensörü taktırılması, ortama taze hava temini sağlayan camdaki ventilasyonun (menfez) da kesinlikle kapatılmaması gerekiyor ifadeleri kullanıldı.
    
     Muhabir: Merve Yıldızalp
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Başkentgazdan baca uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER