Bayan boksör erkek sporcularla antrenman yapıyor

Bayan boksör erkek sporcularla antrenman yapıyor -Dünya ve Avrupa şampiyonu milli boksör Gülsüm Tatar, kilosundaki bayan boksörlerin kendisini çok zorlamadığı gerekçesiyle, Avrupa Kupasına erkek sporcularla antrenman yaparak hazırl


KAYSERİ (A.A) - Mustafa Önal - Dünya ve Avrupa şampiyonu milli boksör Gülsüm Tatar, Avrupa Kupasının hazırlık çalışmalarını, bayan boksörler kendisini çok zorlamadığı için erkek sporcularla antrenman yaparak sürdürüyor.
     Son yıllarda ulusal ve uluslararası müsabakalarda elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Tatar, 10-17 Haziranda Polonyada yapılacak Avrupa Kupası hazırlıklarına Kayseride devam ediyor.
     Kayseri Birlikspor Boks Antrenörü Faruk Hasetçi gözetiminde antrenman yapan 28 yaşındaki Tatar, AA muhabirine, Polonyadan altın madalyayla dönmeyi hedeflediğini söyledi.
     Büyük bayanlar 64 kilo sporcusu Tatar, şöyle konuştu:
     "Kariyerimde 16 Türkiye şampiyonluğu, 8 Avrupa, 3 dünya ve 2 Olimpik şampiyonluk kazandım. Ayrıca 2 Türkiye, 1 dünya ve Avrupa üçüncülüğüm var. Hedefim Avrupa Kupasında başarılı olarak kariyerimdeki 30. altın madalyaya ulaşmak. Çok disiplinli ve yoğun şekilde hazırlıkları sürdürüyoruz. Sabahları koşuyoruz, merdiven çalışması yapıyoruz. Kondisyon, güç ve çabukluk için torba çalışmamız oluyor. Hazırlıklarımız günde çift antrenmanla 5 saati buluyor. Çok çalışıyoruz ama hedefimiz şampiyonluk olunca yorgunluk kalmıyor."
    
     -Erkek boksörlerle antrenman yapıyor-
    
     Tatar, kilosundaki bayan boksörlerin kendisini çok zorlamadıkları için antrenmanlarını genellikle erkek sporcularla yaptığını aktardı.
     Erkek boksörlerle antrenmanların daha çekişmeli geçtiğini vurgulayan Tatar, "Kilomdaki bayanlar beni fazla zorlayamıyor. Bu nedenle kilom ve kilomun üzerindeki erkek rakiplerle antrenman yapıyorum. Bu çalışmaların faydasını da görüyorum" ifadesini kullandı.
     Antrenör Hasetçi ise çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, Gülsümün Polonyadan altın madalya ile döneceğine inandıklarının kaydetti.
     Gülsümün fizik açıdan çok formda olduğunu dile getiren Hasetçi, "Bu hazırlıkların karşılığını alacağımıza inancımız tam. Türkiyeden dua bekliyoruz. Daha sonra önümüzde dünya şampiyonası ve olimpiyatlar var. Bu alanda ülkemize gelmemiş olimpiyat şampiyonluğunu Gülsüm ile kazanacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.
     Hasetçi, Tatarın hazırlıklarını 25 Mayıstan itibaren Kastamonudaki milli takım kampında sürdüreceğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Bayan boksör erkek sporcularla antrenman yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER