Bayburtun düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl

Bayburtun düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü -Araştırmacı yazar Kayaoğlu: Kurtuluş kavramı genel olarak esaret görmüş milletler için kullanılır. Türk milleti tarihi boyunca hiçbir zaman için esaret görmemiştir


BAYBURT (A.A) - Bayburtun düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü törenlerle kutlandı.
     Tören, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunma ile başladı, Vali Hasan İpek, burada şeref defterini imzaladı.
     Daha sonra Bayburt Belediyesi Çok Amaçlı Salonunda Geçmişten Günümüze Bayburt konulu fotoğraf sergisi, Vali İpek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Zeki Karataş ve Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Kalkanın katılımıyla açıldı. Şair Zihni Kültür Merkezinde devam eden kutlamalarda, Bayburtun düşman işgalinden kurtuluşu konulu slayt gösterisi gerçekleştirildi.
     Araştırmacı yazar Taceddin Kayaoğlu, burada verdiği konferansta, Türk milletinin tarih boyunca hiçbir zaman esaret görmediğini ifade ederek, Kurtuluş kavramı genel olarak esaret görmüş milletler için kullanılır. Türk milleti tarihi boyunca hiçbir zaman için esaret görmemiştir. Sadece kurtuluşun adını değiştirmekle kalmayıp, kendisini de kaldırmalıyız. Gerek sizin ve gerekse herkesin bildiği üzere yapılan törenlerin içeriği ile konunun hiçbir ilgisi bulunmamaktadır diye konuştu.
     Konferansın ardından AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Kayaoğluna Bayburt taşından yapılmış Şehit Osman Türbesi figürlü plaket sundu.
     Kurtuluş töreni etkinlikleri, tiyatro gösterisi ve Uğur Işılak konseri ile sona erecek.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan - Abdulkadir Nişancı / Burak Altunöz
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Bayburtun düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER