BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici: -Suriye hangi güçlerden emir alıyorsa, PKK da aynı güçlerden emir alıyor


SİVAS (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Suriye hangi güçlerden emir alıyorsa, PKK da aynı güçlerden emir alıyor dedi.
     Altınyayla İlçesi ve Köyleri Tonus Köftesi Kültür ve Dayanışma Festivaline katılan Destici, burada yaptığı konuşmada, Türkiyenin birinci gündem maddesinin terörle mücadele olduğunu, terör bitene kadar da öyle olacağını belirtti.
     Terörle mücadeleye 27 yıl boyunca yüksek oranda bütçe ayrıldığını dile getiren Destici, Eğer bu bütçe teröre harcanmamış olsaydı, Türkiye bugün dünyanın ilk 10 büyük ekonomisinden birisiydi. Birleşmiş Milletlere veto hakkı talep eden bir ülkesiydi. Türkiye güçlü olmak zorunda, Türkiye birlik olmak zorunda, zengin olmak zorunda. Çünkü Türkiye sadece 75 milyondan sorumlu değil, İslam coğrafyası üzerindeki bütün mazlum milletlerin gözü Türkiyede. Çünkü yardım eli uzatmasını istiyorlar. Emperyalist güçlerin maşası olan PKK, daha güçlü bir şekilde oralara ulaşmamızı engelliyor dedi.
     Mustafa Destici, Suriyede yaşanan olaylara paralel olarak terör olaylarının arttığına işaret ederek, şunları aktardı:
     Suriye olayı başladı, terör olayları başladı. Kürt kökenli kardeşlerimizin bunu iyi izlemesi lazım, iyi dikkat etmesi lazım. Suriye hangi güçlerden emir alıyorsa, PKK da aynı güçlerden emir alıyor. PKKnın zaten kuruluş felsefesine, inancına baktığımız zaman, benim coğrafyamın en fedakar, en dindar, en maneviyatçı olan bölgesinin temsilcisi olamaz. Çünkü Marksist, Leninist, Zerdüşt bir anlayışa sahip olan, çoğu Kürt kökenli bile olmayan PKK kadrosunun millete gösterilmesi lazım. 27 yılda Türkiye PKK ile gerçek anlamda mücadele etmedi. Bunu muhalefet olsun diye söylemiyorum, 27 yıldır siz PKK ile mücadele ediyorsunuz da neden hala eğitimli birliklerimiz yok- Nasıl oluyor da Dağlıcada şehit olan 8 tane yavru Anadolunun çeşitli köylerinden gider, acemi birliğini yeni bitirmiş- Ben bunu anlamıyorum, 27 senede nasıl yetiştirilmiyor- Ben bunu hem Sayın Başbakana, hem Cumhurbaşkanına hem de Genelkurmay Başkanına söylüyorum. Mobil birlikler kuracaksınız, PKKlılar gibi dağda yaşayacak. Onlardan daha güçlü olacak. Gerekirse bunlardan yarısını devşirme yapacaksınız. Devşirme derken Yeni Zelandalılardan bahsetmiyorum, bizim akraba ve soydaş topluluklarımızdan alacağız. Burada akrabası, yakını, eşi, dostu olmayacak. İçeride bunu bitireceğiz, dışarıda Kandili söndüreceğiz. Neymiş efendim Kandile girilmezmiş, kim çıkarıyor- Türk ordusu istediği yere girer, istediğini de alır. Yeter ki burada bir kararlılık olsun. Biz bunu yapabilecek güçteyiz.
    
     -Bazı illerin büyükşehir yapılması-
    
     Konuşmasında, 13 tane ilin büyükşehir olmasının tasarlandığını dile getiren Destici, büyükşehir yapmanın tek kriterinin nüfus olmaması gerektiğini, bunun içerisine yüz ölçümü ve yerleşim birimi sayısının da eklenmesi gerektiğini savundu.
     Destici, sözlerini şöyle tamamladı:
     Tekirdağ 6 bin 500 kilometrekare yüz ölçümüne sahip. Sadece Sivastan nüfusu 50 bin fazla diye büyükşehir yapılıyor. Ama Sivas yüz ölçümü olarak Tekirdağın 4 katı, 26 bin 500 kilometrekare. Yerleşim birimi olarak da belki 10 katı. Türkiyenin en çok yerleşim birimine sahip ili Sivas. Burada tek kriter nüfus olmasın, yüz ölçümü büyüklüğü, yerleşim birimi sayısının da dikkate alınması gerektiğini vurguluyoruz. İktidardan da bunu talep ediyoruz. Biz istiyoruz ve arzu ediyoruz ki, Sivasta bütün siyasetçiler el ele verelim, Sivas için ne yapılması gerekiyorsa onu yapalım. Biz BBP olarak varız. Dün de varız, bugün de varız, yarın da olacağız.
    
     Muhabir: Bestami Bodruk / Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber BBP Genel Başkanı Destici: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER