BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici: -Türk-Kürt kardeşliğine, 75 milyonun birliğine asla halel getirmeyecek bir mücadele konseptinde yol alınmalıdır


KAYSERİ (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk-Kürt kardeşliğine, 75 milyonun birliğine asla halel getirmeyecek bir mücadele konseptinde yol alınmalıdır dedi.
     Destici, partisinin il kongresine katılmak için geldiği Kayseride, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğini ziyaret etti.
     Mustafa Desteci, burada yaptığı açıklamada, Türkiyeyi bölmeye çalışanlar olduğunu ancak, böyle bir şeye Türk milletinin izin vermeyeceğini belirtti.
     PKK gibi marksist bir ideolojiye, Zerdüşt bir dini inanca sahip olan taşeron örgütlerin Türkiyeyi asla bölemeyeceğini ifade eden Destici, şöyle devam etti:
     Türkiyenin girmiş olduğu bu süreç, PKK sorununu çözmez. Bu süreç, sonunda ülkemizin kazançlı çıkacağı bir süreç değildir. Biz referandumda Evet kampanyası başlattık, eğitim sistemini destekledik. Çünkü, neye evet dediğimizi biliyorduk. Büyükşehir Yasasına ise karşı çıktık. Bu doğrultuda bu sürecin tekrar değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Türk-Kürt kardeşliğine, 75 milyonun birliğine asla halel getirmeyecek bir mücadele konseptinde yol alınmalıdır. Bu yüzden devletin ilk olarak yapacağı şey PKK ile bizim Kürt kardeşlerimizi ayırmak olmalıdır.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber BBP Genel Başkanı Destici: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER