Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi -TED Ankara Kolejliler: 84 - Hacettepe Üniversitesi: 60 Salon: TOBB ETÜ Hakemler: Fatih Söylemezoğlu, Mehmet Serdar Ünal, Ergin Sarı TED Ankara Kolejliler: Woodside 10, Penney 15, Nedim 16, Caner 3, Stanojev


ANKARA (A.A) - Beko Basketbol Liginde başkentin iki takımının karşı karşıya geldiği maçta TED Ankara Kolejliler, sahasında Hacettepe Üniversitesini 84-60 yendi.
     Karşılaşmanın ilk basketi evsahibi TED Ankara Kolejlilerden Canerden geldi. Hacettepe Üniversitesi buna Glover ile karşılık verdi: 2-2. Nedim ve Stanojeviç ile üst üste sayılar bulan TED Ankara Kolejliler, maçın 5. dakikasını 10-5 önde geçti. Hacettepe Üniversitesi, Ogün ile üst üste iki 3 sayılık basket bularak oyuna ortak olmaya çalışsa da evsahibi takım, Nedim ve Woodsidenin etkili oyunuyla buna izin vermedi ve birinci periyotun bitimine 1 dakika kala farkı 9 sayıya (20-11) çıkardı. Konuk Hacettepe Üniversitesi, ilk periyotun bitimine 15 saniye kala Hüseyin Beşok ile 3 sayılık basket buldu. İlk periyot 20-14, TED Ankara Kolejlilerin üstünlüğüyle tamamlandı.
     İkinci periyot, karşılıklı basketlerle başladı. Hacettepe Üniversitesinden Onurun iki sayılık basketine TED Ankara Kolejlilerden Plisniç 3 sayılık basketle yanıt verdi. Karşılaşmanın 15. dakikasında evsahibi takım aradaki farkı 14 sayıya kadar (32-18) yükseltti. Karşılıklı basketlerle geçilen 5 dakika sonunda ilk yarı, evsahibi takımın 12 sayılık (42-30) üstünlüğüyle sonuçlandı.
     Karşılaşmanın ikinci yarısı TED Ankara Kolejlilerden Penneyin 3 sayılık basketiyle başladı. Pota altında ve hücumda etkinliğini sürdüren evsahibi takım, Stanojeviç, Caner ve Penney ile bulduğu sayılarla 3. çeyreğin ilk 3 dakikasında farkı 21 sayıya kadar (53-32) çıkardı. Hacettepe Üniversitesi karşısında sıkı savunma uygulayan TED Ankara Kolejliler, rakibinin sayı üretmesine izin vermedi. İkinci yarının ilk 3 dakikalık diliminde evsahibi takım 11, konuk takım ise sadece 2 sayı kaydedebildi. Üçüncü çeyreğin son 1 dakikasında farkı artırarak 27 sayıya (67-40) çıkarmayı başaran TED Ankara Kolejliler, karşılıklı atılan basketlerin ardından bu çeyreği de 69-43 önde bitirdi.
     Maçın son çeyreğine Woodsidenin basketiyle başlayan TED Ankara Kolejliler, Stanojeviç, Plisnic ile bulduğu sayıyla 33. dakikada aradaki farkı 33 sayıya (76-43) çıkardı. Karşılaşmanın başından itibaren rakibi karşısında varlık gösteremeyen Hacettepe Üniversitesi, kalan dakikalarda Eldridge ve Ogün ile farkı azaltmaya çalıştı. Maçın son 5 dakikası 76-50 evsahibi takımın üstünlüğüyle geçildi. Maçın başından itibaren oyundaki üstünlüğünü son 5 dakikada da rakibine kaptırmayan TED Ankara Kolejliler, sahadan 84-60 galip ayrıldı.
     TED Ankara Kolejlilerde Jovo Stanojeviç attığı 18 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Hacettepe Üniversitesinde Cameron Alden Bennerman 16 sayı kaydetti.
    
     Muhabir: Hüseyin Yeşilkavak
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Beko Basketbol Ligi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER