Beytüşşebapta hayat normale dönüyor

Beytüşşebapta hayat normale dönüyor -Saldırıda hasar gören ev ve iş yerleri onarıldı, kamu binaları bayraklarla donatıldı


ŞIRNAK (A.A) - Beytüşşebapta 2 Eylülde teröristlerce yapılan saldırıda hasar gören ev ve iş yerleri onarıldı, kamu binaları bayraklarla donatıldı.
     Şırnaktan 120 kilometre uzaklıktaki Kato Dağı eteklerinde yer aldığı için karayoluyla yaklaşık 3 saat süren yolculuğun ardından ulaşılan Beytüşşebapta, 2 Eylüldeki saldırının ardından hayat normale dönüyor.
     İlçeye ulaşımı sağlayan tek yol durumundaki Uludere-Beytüşşebap karayolu üzerindeki Hisarkapı Köprüsü de teröristlerce mayınla tahrip edilmesi sonucu vatandaşlar büyük mağduriyet yaşadı.
     Yol, 2 gün sonra Hisarkapı Köprüsüne 50 metre mesafede yeni yapılan köprü sayesinde ulaşıma açıldı.
     Teröristlerce evleri ve iş yerleri hedef alınan vatandaşların mağdur olmaması için de valilikçe oluşturulan hasar tespit komisyonu ekibi, sokak sokak dolaşıp Beytüşşebaplıların zararlarını tespit ediyor.
     Saldırı öncesi ilçe merkezindeki hareketliliğin gece yarısına kadar sürdüğünü bildiren vatandaşlar, yaşadıkları endişe nedeniyle saldırının ardından gün batımıyla evine çekiliyor.
     Teröristlerce düzenlenen saldırının en çok küçük yaştaki çocukları etkilediğini ve psikolojilerinin bozulduğunu ifade eden Beytüşşebaplılar, terörist saldırı nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını söylediler.
     Beytüşşebap Kaymakamlığı başta olmak üzere ilçedeki tüm kamu binaları Türk bayrağı asılırken, Şırnaktan getirilen takviye polis ekipleriyle ilçe merkezinde güvenlik tedbirleri en üst düzeye çıkarıldı.
     Zırhlı araçların yanı sıra özel harekat polisleri de yaya olarak sabaha kadar devriye görevi yapıyor.
     Öte yandan, saldırının ardından Kato Dağında başlatılan hava destekli operasyon sürüyor.
     Operasyona havadan destek veren savaş uçaklarının, helikopterlerin attığı bombalar ile ilçe merkezindeki askeri birliklerden atılan havan toplarının sesleri Beytüşşebaptan da duyuluyor.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın-İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu / A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Beytüşşebapta hayat normale dönüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER