Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Bozüyükte "Kutlu Doğum Haftası"


BİLECİK (A.A) - Bozüyük ilçesinde, Müftülük tarafından "Kutlu Doğum Haftası" programı düzenlendi.
     Kasımpaşa Merkez Camisi bahçesinde düzenlenen programa, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, daire müdürleri, AK Parti İlçe Başkanı Nizamettin Çam ve din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.
     Müftü Burhan Çakır, yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftasını bu yıl "Hazreti Muhammet ve insan onuru" temasıyla kutlandığını belirterek, 21. yüzyılda insanların paraya, mala, mülke, şana, şöhrete, kariyere ve mevkiye önem verdiği kadar insana ve insan onuruna o kadar önem vermediğini savundu.
     İnsanları sevilip, sayılmasının makam, mevki ile kariyerle, malla ve mülkle olduğunu ifade eden Çakır, şöyle konuştu:
     "Biz insanlar ilhamı Kurandan, Hz. Muhammedin sünnetinden almalıyız. Peygamberimiz, Veda hutbesinde 120 bin kişiyle bize de seslenmiş. Buyurmuşlar ki, sizlere iki emanet bırakıyorum. Bunları sarıldığınız, bağlı kaldığınız müddetçe yanlış yollara, delalete asla düşmezsiniz. Bunlar Allahın kitabı Kuran-ı Kerim ve benim sünnetimdir. İnanıyorum ki, günümüzde sokaklarda işlenen cinayetler, öldürülen kadın ve çocuklar, yapılan bir takım hırsızlık ve yolsuzluklar bu iki emanete yeterince sahip çıkmadığımızdan dolayıdır. Peygamber efendimiz, 23 yıllık peygamberliği boyunca hep insan onuru ve şerefini yükseltmek için çalışmıştır."
     Konuşmanın ardından Bozüyük Müftülüğü Mehter Takımı tarafından konser verildi.
    
     -Osmanelinde "Geleneksel Kurşun Atış" yarışması
    
     (Fotoğraflı)
    
     Osmaneli ilçesinde, İstasyon Avcılık ve Atıcılık Kulübü tarafından "Geleneksel Kurşun Atış" yarışması düzenlendi.
     Göksu Belenalan mevkisinde bulunan atış poligonunda, çevre il ve ilçelerden bin 350 atıcının katıldığı yarışmayı, Kaymakam Ali Ada, Belediye Başkanı Mehmet Isıkan, Osmaneli İstasyon Avcılık ve Atıcılık Kulübü Başkanı Eyüp Sever, İl Genel Meclisi üyeleri İbrahim Polat ve Hayati Kaba ile çok sayıda vatandaş izledi.
     Heyecanlı geçen şişe atışında Yusuf Turna, koşar domuz hedefinde Veysel Tazı, hedef atışında Zafer Yiğit birinci oldu.
     Yarışma sonunda dereceye girenlere bilgisayar, av tüfeği ile diğer yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.
    
     -Pazaryerinde din görevlilerine seminer
    
     (Fotoğraflı)
    
     Pazaryeri ilçesinde, din görevlilerine "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı" semineri düzenlendi.
     Pazaryeri Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Emel Kader Aydın, İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda, Müftü Ramazan Kara ve din görevlilerinin katıldığı seminerde,hastalığın halk tarafından kene ısırması olarak bilindiğini hatırlattı.
     Vücuda yapışan kenenin çıplak el kullanmadan naylon poşet, eldiven veya pens ile vücuttan alınması gerektiğini anlatan Uzm. Dr. Aydın, şunları bildirdi:
     "Piknik veya bahçeye çıkarken vücutta çıplak yer kalmamasına özen gösterilmeli ve dönüşte mutlaka vücudun kontrol edilmesi gerekir. Kenelerden korunmak için çalışma sırasında kıyafetlerin dikkatli seçilmesi gereklidir. Kenelerle mücadelede elbiseler çorapların içine sokulmalı. Eldiven ve çizme giyilerek kenenin vücuda ulaşması engellenmelidir. Vücuttaki kenenin çıkarılması konusunda da dikkat edilmesi gerekmektedir. Kene tarafından ısırılan kişi en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalı ve kene orada konunun uzmanları tarafından çıkarılmalı."
    
     Muhabir: Barış Eren - Saim Turan - İbrahim Öztosun / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER