Boks ringinden dans pistine

Boks ringinden dans pistine


SAKARYA (A.A) - Milli boksör ve boks hakemi Merve Uca, Kaynarca Halk Eğitim Merkezinde step ve aerobik öğretmenliği yapıyor.
     Ucanın haftada 2 gün ücretsiz verdiği kursa halkın yanı sıra ilçede bulunan Kaynarca Seyfettin Selim Meslek Yüksek Okulu öğrencileri de katılıyor. Kursa katılan öğrenciler ve vatandaşlar müzik eşliğinde step ve aerobik yapıyor.
     Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulundan iki yıl önce mezun olan 27 yaşındaki Uca, Süleyman Demirel Üniversitesinde Antrenman Bilimleri alanında yüksek lisans yapıyor.
     Babasının güreşçi, abisinin boksör olması dolayısıyla sporu ve boksu tercih ettiğini ifade eden Uca, hakemlik ve boks antrenörlüğü de yaptığını söyledi.
     15 Yıldır boks yaptığını belirten Uca, şöyle konuştu:
     Step ve aerobik ise dans gibi müziğe uygun yapılan bir spor dalı. Dünyada en çok zayıflatan branşın boks dansı olduğu söyleniyor. Biz boks dansını aerobiğe de uygulamaya çalışıyoruz. İkisini birleştiriyoruz. Burada öğrencilerimle 1 saat 15 dakikaya kadar uzayabilen egzersizlerimizi yapıyoruz. İsteyenler gelip katılabilir.
     Eşofmanlarını, spor ayakkabılarını giyip aramıza katılmaları yeterli. Bir şişe su getirmeyi de unutmasınlar.
    
     Muhabir: Sedat Balta / Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Boks ringinden dans pistine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER