Boks

Boks -Türkiye Kulüplerarası Boks Şampiyonası, Muğlada devam ediyor -Türkiye Boks Federasyonu As Başkanı Öztemel: -2016da inşallah 2012nin telafisini yapmak için programlı bir şekilde hazırlanıyoruz (Fotoğraflı-


MUĞLA (A.A) - Türkiye Kulüplerarası Boks Şampiyonası, Muğlada devam ediyor.
     Muğla Atatürk Spor Salonunda devam eden şampiyonanın çeyrek final karşılaşmalarında ringe çıkan boksörler, yarı finale yükselebilmek için mücadele etti.
     Türkiye Boks Federasyonu As Başkanı Mert Öztemel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya 15 kulüpten yaklaşık 100 sporcunun katıldığını söyledi.
     Şampiyonada iddialı kulüplerin bulunduğunu, kıyasıya mücadeleler yaşandığını belirten Öztemel, Yarışın daha iyi olması için daha fazla katılım olması gerekiyor. Federasyon olarak boksu tüm illerimize yaymaya başlayacağız. Kulüplere teşviklerde bulunacağız. İnşallah önümüzdeki yıllarda şampiyonaya katılımı artıracağız. Ne kadar çok katılım olursa, kalite o kadar çok artar dedi.
     Akdeniz Oyunları, Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası ve 2016 Olimpiyatlarında Türkiyeye altın madalyalar getirecek sporcular yetiştirmek için çalışma yürüttüklerini anlatan Öztemel, Altın madalya alacak düzeyde ve kapasitede sporcularımız var. İnşallah 2013, Türk boksu için iyi bir yıl olacak. 2012 olimpiyatlarına 6 sporcu götürmemize rağmen maalesef madalya alamadık. Çeyrek finalde 2 madalya avuçlarımızın içinden kaçtı. 2016da inşallah 2012nin telafisini yapmak için programlı bir şekilde hazırlanıyoruz diye konuştu.
     Yarın yarı final karşılaşmalarıyla devam edecek şampiyona, 22 Aralıkta sona erecek.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER