Boks

Boks -Milli takım, Akdeniz Oyunları ve Avrupa Şampiyonasına Bulgaristan ve Ukraynada hazırlanıyor


ANKARA (A.A) - Boks Milli Takımı, Akdeniz Oyunları ve Avrupa Şampiyonasına Bulgaristan ve Ukraynada hazırlanıyor.
     Türkiye Boks Federasyonundan yapılan açıklamada, Ocak ve Şubatta 2 etaptan oluşan güç ve kondisyon kampını federasyonun Kastamonu Kadı Dağında bulunan tesislerinde tamamlayan milli takımın, Haziranda yapılacak Akdeniz Oyunları ve Avrupa Şampiyonası hazırlıkları için ikiye ayrılarak Bulgaristan ve Ukraynaya gittiği bildirildi.
     Bulgaristanda bulunan kafilenin, Varna kentindeki olimpiyat tesislerinde Bulgar Milli Takımı ile birlikte kamp yaptığı anlatılan açıklamada, hazırlıklıkların 23 Marta kadar süreceği belirtildi.
     Milli antrenörler Nazım Dalgakıran, Naim Karataş ve Tuncay Varol tarafından çalıştırılan millilerin, yarın Bulgaristan Milli Takımı ile ikili maçlar yapacağı kaydedildi.
     Bulgaristan Boks Federasyonu Başkanı Krasimir Ininskinin de Bulgaristan Milli Takımı ile birlikte aynı yerde kamp yapan Türk Milli Takım kafilesine ziyarette bulunduğu bildirildi.
    
     -İlk hedef, Akdeniz Oyunları
    
     Milli takım antrenörü Nazım Dalgakıran, Varnada iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini, Ininski ve yönetim kurulu üyelerinin kendileriyle çok iyi ilgilendiklerini belirterek, İlk hedef, Akdeniz Oyunları. Arkasından da Avrupa Şampiyonası geliyor. Her iki kulvarda da başarılı olacağız ifadelerini kullandı.
    
     -Ukrayna kampı-
    
     Boks Milli Takımının diğer grubu da hazırlıklarını Ukraynanın Alustha kentinde sürdürüyor. 24 Martta kadar Alusthada çalışacak millilerin, 25 Martta Kherson şehrine giderek geleneksel Nikolai Manger Turnuvasına katılacağı, 31 Martta da Türkiyeye döneceği bildirildi.
     Ukraynadaki kafilenin çalışmalarını Ukraynalı antrenör Lyubomyr Palamar, Türk antrenörler Cengiz Cihangiroğlu ve Muammer Sağlam yürütüyor. Cengiz Cihangiroğlu da, Mersinde yapılacak Akdeniz Oyunlarında altın madalyalar kazanmak istediklerini belirtti.
     Cihangiroğlu, yararlı bir kamp dönemi geçirdiklerinin altını çizerek, Ukraynada çok uluslu bir kamp yapıp hemen ardından ciddi bir turnuvaya gireceğiz. Haziran ayına kadar tam olarak hazır olacağız değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Hüseyin Yeşilkavak
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER