Botoksla migren tedavisi

Botoksla migren tedavisi -Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Nöroloji Bölümünden Uzman Dr. Polat: -Bilimsel veriler ve çalışmalar ışığında, botoks, kronik migrenin koruyucu tedavisinde yeni bir umut olarak ortaya çıkmışt


ANTALYA (A.A) - Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Nöroloji Bölümünden Uzman Dr. Nilgün Polat, Bilimsel veriler ve çalışmalar ışığında, botoks, kronik migrenin koruyucu tedavisinde yeni bir umut olarak ortaya çıkmıştır dedi.
     Polat, yaptığı açıklamada, bir ayın en az 8 gününü şiddetli baş ağrısı ile geçiren kişilerin kronik migren hastalığı yaşadıklarını kaydetti. Kronik migren hastalığında bazen kusma ve bulantının da yaşanabildiğini anlatan Polat, hastaların ağırların kesilmesi için sık sık ve aşırı miktarda ağrı kesici ilaçlar kullanmak zorunda kaldıklarını belirtti.
     Hastalığın tedavisinde botoks yönteminin etkili olduğunu vurgulayan Polat, Bilimsel veriler ve çalışmalar ışığında, botoks, kronik migrenin koruyucu tedavisinde yeni bir umut olarak ortaya çıkmıştır. Kronik migrende Botoks uygulaması, doğru tanı ile bu konuda deneyimli nöroloji uzmanları tarafından yapılmalıdır dedi.
     Beyin felci, bazı hareket bozuklukları, inme (felç) sonrasında görülen kasılmalar gibi çeşitli nörolojik hastalıklarda kullanılan botoks tedavisinin, Türkiyede 2011 yılından itibaren kullanılmaya başlandığını ifade eden Polat, botoks tedavisi alan hastaların yaklaşık yüzde 70inde ağrılarda belirgin azalma ve tamamen kaybolma gibi sonuçlar elde edildiğini bildirdi.
     Tedavi gören hastalarda yaşam kalitesinin de düzeldiğini belirten Polat, Kronik migren hastalarında botoks uygulaması, hastanın başında alın, her iki şakak arkası bölgeler, boyun ve ense bölgeleri olmak üzere 31 noktaya enjeksiyon şeklinde yapılmaktadır. Tedavi hastanın durumuna göre 6 ay sonra tekrarlanabilmektedir diye konuştu.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Botoksla migren tedavisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER