Boyun fıtığında çekme uygulamasına dikkat

Boyun fıtığında çekme uygulamasına dikkat -Florence Nightingale Hastaneleri Nöröşirürji Bölüm Koordinatörü Prof. Dr. Cengiz Kuday: -Halk arasında çekme olarak bilinen traksiyon tedavisini ancak uzman doktor uygulayabilir


İSTANBUL (A.A) - Florence Nightingale Hastaneleri Nöröşirürji Bölüm Koordinatörü Prof. Dr. Cengiz Kuday, Halk arasında çekme olarak bilinen traksiyon tedavisini ancak uzman doktor uygulayabilir dedi.
     Prof. Dr. Kuday, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce İstanbulda yaşayan Ç.Ç. adlı 37 yaşındaki kadının, boynundaki şiddetli ağrılara dayanamayınca çekme yöntemine başvurarak, daha önce birçok kez yaptığı gibi boynuna havlu sarıp apartman demirlerine bağladığı sırada aniden yere düşmesi sonucu yaklaşık bir hafta yoğun bakımda kaldığını ve hayatını kaybettiğini hatırlattı.
     Boyun fıtığının bazen dayanılmayacak derecede ağrılara neden olduğunu ve acilen ameliyat edilmesi gerekebileceğini belirten Kuday, Boyun fıtığı, bel fıtığı gibi yaygın bir hastalıktır. Omza, boyna, kürek kemiğine vuran ağrılarla karakterizedir. Boyun fıtığı çok ağrılıdır. Çok acil ameliyat edilmesi gereken durumlar da olabilir diye konuştu.
     Kuday, boyun fıtığında öncelikle ilaç tedavisi yapıldığını, ağrılar geçmediği takdirde fizik tedaviye başvurulduğunu, bunun da cevap vermemesi halinde ameliyat gerektiğini anlatarak, Ç.Çnin uyguladığı çekme işleminin fizik tedavide sık başvurulan bir tedavi şekli olduğunu söyledi.
    
     -Traksiyonla tedavi-
    
     Prof. Dr. Cengiz Kuday, fizik tedavi şekillerinden birinin de traksiyon olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Traksiyon, özel aletlerle kontrollü bir şekilde ve hekim nezaretinde yapılır. Traksiyon, çekme anlamına gelir. Hasta sedyeye yatar, özel bir alet yardımıyla hastanın fıtık olan bölgesi gevşetilir. Akılda tutulması gereken bir şey, boyun fıtığı eğer dışarı çıkmışsa hiçbir zaman bu traksiyonlarla yerine girmez, ancak ağrı geçer, basınç azalır, adale gevşetilir. Yoksa hiçbir zaman traksiyonla fıtık yerine girmez. Aynı bel fıtığında olduğu gibi. Halk arasında çekme olarak bilinen traksiyon tedavisini ancak uzman doktor uygulayabilir. Kendi kendine boynunu asarak tedavi etmeye çalışmak çok tehlikelidir, ani ölüme neden olabilir.
    
     Muhabir: Yıldız Taşdelen Erli
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Boyun fıtığında çekme uygulamasına dikkat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER