Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Dr.

Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Kaya: -Bilecikte 22 bin diyabet hastası var


BİLECİK (A.A) - Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Ali Kaya, Bilecikte 22 bin diyabet hastasının olduğunu söyledi.
     14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ücretsiz kan testi yapılarak, diyabet hastalığı hakkında broşürler dağıtıldı.
     Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan etkinlik sayesinde diyabet hastalığının belirtilerini ve tedavi yöntemlerini insanlara anlattıklarını söyledi.
     Vatandaşların uygulamaya yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Dr. Kaya, Bilecikte 22 bin diyabet hastası var. Ayrıca bilinmeyen, tespit edemediğimiz birçok kişi olduğunu da biliyoruz. Burada yaptığımız kan testi uygulamasında 100 kişi içinde 5 kişinin diyabet rahatsızlığı olabileceğini tahmin ediyoruz. Şüphelendiğimiz kişileri, vakit kaybetmeden dahiliye polikliniğine yönlendirdik. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmaları gereklidir. Öte yandan beslenmeye çok dikkat etmek gerekir ve kan şekerlerini sürekli kontrol etmek faydalı olacaktır dedi.
     Hastalığın belirtileri arasında ağız kuruluğu, çok fazla ve sık sık su içme isteği, sık sık idrara çıkma gibi sorunlarının olduğunu kaydeden Dr. Kaya, belirtilerin görülmesi halinde vakit kaybetmeden uzmanlara görünmek gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu / Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER