Bursada geyik yakalama operasyonu

Bursada geyik yakalama operasyonu -UÜ doğal yaşam alanındaki 20 geyik, iğne ile uyuşturularak yakalandı


BURSA (A.A) - Uludağ Üniversitesinin (UÜ) doğal yaşam alanında sayıları arttığı için ormana bırakılmasına karar verilen 20 geyik, iğneyle uyuşturularak yakalandı.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığından gelen görevliler, UÜ Görükle Yerleşkesindeki doğal yaşam alanında bulunan geyikleri yakalamak için özel olarak hazırlanan yemleri, kutulara koydu.
     Yem kokusunu alan geyikler, kutuların başına geldiği sırada görevliler geyikleri iğneyle uyuşturdu.
     Veteriner tarafından kan örneği alınan 10u dişi 20 geyik, ormanlık alana bırakılmak üzere Giresuna gönderilecek.
     Orman Yüksek Mühendisi Cemal Türe, gazetecilere yaptığı açıklamada, doğal yaşam alanına 9 yıl önce 10 geyik getirdiklerini belirterek, hayvanların sayısının her geçen gün arttığını ve 62ye yükseldiğini bildirdi.
     Hayvanların tamamen doğal beslendiği bilgisini veren Türe, "600 hektar alanın 100 hektarı, doğal yaşam alanına ayrıldı. İçeride sulak alanlar, otlaklar ve üç göletimiz var. Bunlara hiçbir şekilde dışarıdan besin takviyesi yapılmıyor. Sadece kış aylarında kar yardığı zaman az miktarda besin takviyesi yapıyoruz" ifadesini kullandı.
     Doğal yaşam alanının, 50 geyik için uygun olduğuna işaret eden Türe, hayvan sayısı 50yi aştığında bunları Türkiyenin çeşitli illerindeki ormanlara gönderdiklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ali Kahrıman / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bursada geyik yakalama operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER