Bursada kültür

Bursada kültür-sanat -BDT, Tek Kişilik Şehir, Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetler, Karmakarışık ve Çizmeli Kedi oyunlarını sahneye koyacak


BURSA (A.A) - Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), Tek Kişilik Şehir, Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetler, Karmakarışık ve Çizmeli Kedi oyunlarını sahneleyecek.
     BDT, Ankara Devlet Tiyatrosunun sahnelediği Tek Kişilik Şehir oyununu tiyatro severlerle buluşturacak. Behiç Akın yazdığı, Serhat Nalbantoğlunun yönettiği oyunda, Aileler artık tek kişilik mi-, Teknoloji yazın üşümemizi, kışın terlememizi mi sağlıyor- gibi sorulara yanıt aranıyor. Dekor ve giysi tasarımını Işın Mumcu, ışık tasarımını Şükrü Kırımoğlunun hazırladığı oyunda Cüneyt Mete, Devrim Yakut, Benian Dönmez, Elif Kozan ve Halit İlker Altan rol alıyor. Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesinde bugün ve yarın saat 20.00de, cumartesi ise 15.00 ve 20.00de sahnelenecek.
     Eric-Emmanuel Schmittin yazdığı, Mustafa Kurtun yönettiği Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetlerin ise dekor tasarımı Sertel Çetiner, kostüm tasarımı Özge Akarsu, ışık tasarımı da Zeynel Işıka ait.
     Sinan Demir ve Demet Oranın rol aldığı oyunda, çiftlerin evliliklerindeki ihmaller, sıkıntılar, alışkanlıklar, eksiklikler, fark edilmezlik, değişkenlik, cimrilik, üşengeçlik, olumlu olumsuz durumlar, mutluluk ve mutsuzluklar ele alınıyor. Oyun, Oda Tiyatrosunda bugün, yarın ve 30 Mart Cumartesi 18.00de tiyatro severlerle buluşacak.
     Charles Perraultun yazdığı, Metin Arslanın çevirdiği Çizmeli Kedi adlı çocuk oyununu da Berrin Kulya Balkanlar yönetiyor. Dekor ve kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Ali Karaman, dans düzenini Berrin Kulya Balkanların yaptığı oyunda, Harun Türköz rol alıyor. Oyun, AVP Sahnesinde 2 ve 3 Nisan tarihlerinde saat 14.00te izleyici ile buluşacak.
     Ray Cooneyin yazdığı, Haldun Dormen ve Kemal Uzunun çevirdiği Karmakarışık adlı oyunun yönetmenliğini ise Kerem Atabeyoğlu yapıyor. İngiliz yazar Ray Cooneyin en komik ve en tempolu oyunu olarak bilinen Karmakarışık, AVP Sahnesinde 2 ve 3 Nisan tarihlerinde saat 20.00de sahneye konulacak.
    
     -Bursa Şehir Tiyatrosu-
    
     Bursa Şehir Tiyatrosu ise Hüseyin Rahmi Gürpınarın kaleme aldığı, Ayşegül Çelik Şahinin uyarlamasıyla Ertan Akmanın yönettiği Kaynanam Nasıl Kudurdu adlı oyunu sahneliyor. Geçkin yaşına rağmen bambaşka bir hayatın peşinde sürüklenen dul bir kadının yaşamının komik bir dille anlatıldığı oyun, Tayyare Kültür Merkezinde bugün ve yarın saat 20.00de, cumartesi ise 14.00te sahneleyecek.
     Şehir Tiyatrosu, ayrıca Karagöz Dadım Olsana adlı gölge oyununu da sahneliyor. Tayfun Özerenin yazdığı ve sahnelediği oyun, 4 yaş ve üzerindeki çocuklara hitap ediyor. Oyun, bugün ve yarın 11.00 ile 14.00de, cumartesi ise saat 12.00de Karagöz Müzesi Sahnesinde seyirciyle buluşacak.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER