Bursada sıcak hava

Bursada sıcak hava -Yaklaşık 90 türde 700 hayvana ev sahipliği yapan Bursa Hayvanat Bahçesindeki at, geyik ve ayı gibi hayvanlar, bakıcıları tarafından belirli aralıklarla su tutularak serinletiliyor (Fotoğraflı-Görüntül


BURSA (A.A) - Bursa Hayvanat Bahçesindeki at, geyik ve ayı gibi hayvanlar, sıcak hava dolayısıyla bakıcıları tarafından belirli aralıklarla su tutularak serinletiliyor.
     Bursa Hayvanat Bahçesinde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Şebnem Karauzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursanın doğal alanlarından biri olan hayvanat bahçesinin göç dönemlerinde birçok farklı kuş türüne ev sahipliği yaptığını söyledi.
     Karauzun, ev sahipliği yaptıkları hayvanların arasında leylekler, balıkçıllar, karabatak ve pelikanların bulunduğunu belirterek, Yaz aylarında hayvanlar sıcaktan dolayı sıkıntı çekiyor. Bunun için diyetlerinde bir takım değişiklikler yapıyoruz. Meyve ve sebze ağırlıklı, daha düşük enerjili yemlerle besliyoruz dedi.
     Yemlerin protein düzeyini belli bir düzeyde tuttuklarını kaydeden Karauzun, şöyle konuştu:
     Ayrıca hayvanlara duş uygulaması yapıyoruz. Bakıcılarımız özellikle at ve develere belirli saatlerde su tutuyor. Böylece onları aşırı sıcaklardan koruyoruz ve onların rahatlamasını sağlıyoruz. Hayvanlar için uygun barınaklar yapıldığından hayvanlar serinlemek için iç barınaklarına veya gölgeliklerine gidiyor. Ziyaretçilerimiz bize bazı hayvanların neden tüy döktüğünü, bunun bakımsızlıktan mı kaynaklandığını soruyor. Bazı hayvanlar sıcağa uyum süreci içerisinde doğal olarak tüy döküyor. Onlar da bu şekilde doğal yollarla serinlemeye çalışıyorlar.
     Yaklaşık 90 türde 700 hayvana ev sahipliği yapan hayvanat bahçesinde yer alan ayılar kafesleri önünde yer alan göletlerinde oyun oynayıp serinlerken, geyikler de aynı şekilde gölete girerek serinlemeyi tercih ediyor. Ayı ve geyiklerin bu halleri ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor.
     Hayvanların 4 mevsim rahat edebilmesi ve refahının sağlanabilmesi amacıyla çalışan hayvanat bahçesi yetkilileri, hayvanları kış aylarında ısıtma sistemleri ile soğuktan korurken, yaz aylarında ise doğal göletleri, gölgelik alanları ve beslenme programlarıyla aşırı sıcaklarda hayvanların serinlemesini sağlıyor.
    
     Muhabir : Umut Özgan
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursada sıcak hava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER