Bursada Zeytin Festivali

Bursada Zeytin Festivali -Festival kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalar büyük ilgi gördü


BURSA (A.A) - Orhangazi ilçesinde bu yıl 34üncüsü düzenlenen Zeytin Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
     İlki 1978 yılında yapılan festivalin kutlama programı kapsamında, Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer ile Belediye Başkanı İsmail Tartar, Cumhuriyet Anıtına çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından çeşitli konuşmalar yapıldı.
     Her yıl festival bünyesinde düzenlenen güzellik yarışmasına bu yıl 10 kişi başvurdu. Yarışmanın jüri üyeliklerini Prof. Dr. Serhat Özbey, güzellik uzmanı Ebru Miğral Kargın ve Belediye Başkanı Tartarın eşi Pervin Tartar yaptı. Yarışmada birinciliği Edanur Çal, ikinciliği Ulviye Gümüş, üçüncülüğü ise Kadriye Yıldız kazandı.
     Zeytin Dane yarışmasında, 21 başvuru arasında Murat Üzülmez birinci, Cemal Gökçe ikinci, Osman Akkoç ise üçüncü seçildi. Festival kapsamında en bakımlı bahçelerin seçildiği Zeytin Bahçe Bakım Yarışmasında ise birinciliği Halil Can, ikinciliği Sebahattin Mısır, üçüncülüğü ise Özcan Akyol kazandı.
     Festivalin en renkli yarışmalarından birisi olan Zeytinyağlı Yemek ve Tatlılar yarışmasında 55 yemek ile 38 tatlı yarıştı. Yarışmada Fatma Gerçekçi Zeytinyağlı Enginar Dolması ile birinci, Bahu Bike Şimşek Örgülü İç Pilav ile ikinci, Çiğdem Duri Arslan ise Mahidevran Girit Tabağı Dolması ile üçüncü oldu. Sevim Çelik Saltanat Kayığı adlı yemeğiyle mansiyon ödülünün sahibi oldu.
     Zeytinyağlı Tatlılar yarışmasında, Zuhal Çelikten İçi Dolu Canpare tatlısıyla birinciliği, Zehra Yazıcı Kız İsteme Baklavası ile ikinciliği, Nuran Nalbant Dursun ise Midye Tatlısı ile üçüncülüğü, Fatma Yavuz ise Şekerpare ile mansiyon ödülü kazandı.
     Zeytini en iyi anlatan kompozisyonu hazırlayan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Osman Nuri Metin ise kompozisyon yarışmasının birincisi seçildi. Öğretmen Eyüp Topçu Anadolu Lisesi öğrencisi Şeyda Salmaşur ikinci, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Saim üçüncü oldu.
     Festivalin sonunda düzenlenen Kervan Geçişi yarışmasında Yenisölöz beldesi birinciliği, Gedelek köyü ikinciliği, Dutluca köyü üçüncülüğü elde etti.
     Yarışmalardaki birincilere 3, ikincilere 2, üçüncülere ise birer Cumhuriyet altını hediye edildi.
     Festival Kolpanın konseriyle sona erdi.
    
     Muhabir: Musa Öztürk / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursada Zeytin Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER