BUSADER Başkanı Dr. Altınışık:

BUSADER Başkanı Dr. Altınışık: -Aralık ayında Somalide 10 hekimle 15 günlük sağlık çalışmasına katılacağız


BURDUR (A.A) - Burdur Sağlık Derneği (BUSADER) Başkanı Dr. Uğur Altınışık, Somalide 15 günlük sağlık çalışmasına katılacaklarını bildirdi.
     Altınışık, 3 ay önce kurulan derneğin, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans Salonunda düzenlediği tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Ege Uluslararası Sağlık Federasyonuna (ESAFED) üye olduklarını söyledi.
     Federasyonun yıllardır hem Türkiyede hem de Afrika ülkelerinde ciddi sağlık hizmetleri verdiğini belirten Altınışık, ESAFEDle beraber ağustos ayında katarakt ameliyatı kampanyasına, aralık ayında da Somalide 10 hekimle 15 günlük sağlık çalışmasına katılacağız. Umarım bundan sonra yapacağımız çalışmalar hem Burdura hem de Türkiyemize katkı sağlar dedi.
     ESAFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Haluk Özpolat da ESAFEDin Afrika ülkelerinde gönüllü sağlık hizmeti verdiğini söyledi.
     Gittikleri Afrika ülkelerinde sadece sağlığı değil, balıkçılığı da geliştirmek için çalıştıklarını ifade eden Özpolat, bu çalışmalarda devletin önemli desteği olduğunu bildirdi.
     Hekimlerin bir ülkenin en iyi yetişmiş ve en fazla tahsil yapan meslek mensupları olduğuna işaret eden Özpolat, Biz bu mesleğin kutsallık kelimesiyle birebir özdeşleştiğini aklımızdan hiç çıkarmıyoruz. Adeta hekimlik mesleği kutsal meslek olarak birinci sırada yer almaktadır diye konuştu.
     Kalp krizi değil gülme krizi isimli tiyatro oyununun da sahnelendiği toplantıya, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, İl Sağlık Müdürü Dr. Sırrı Şenbayram, doktorlar ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber BUSADER Başkanı Dr. Altınışık: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER