Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey:

Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -En iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğuna inanıyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 24 Ocak Pazar günü Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) girecek adaylara başarılar dileyerek, en iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirtti.
     Güzelbey, yaptığı yazılı açıklamada, öğrencilerin sınavda, lise eğitimlerini tamamlayıncaya kadar kazandıkları bilgilerini 3 saat gibi kısa bir sürede en iyi şekilde değerlendirebilmeleri gerektiğini anımsattı.
     YGSye gireceklerin zihinlerinin yorulmaması, doğru düşünebilmeleri ve soruları çabuk çözebilmeleri için sessiz, sakin ve gürültüsüz bir ortama ihtiyaçları olduğunu ifade eden Güzelbey, bu nedenle sınav yapılacak okulların çevresinde öğrencilerin dikkatini dağıtacak davranışlar konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
     Gaziantepin eğitim çıtasının yükseltilmesi için yerel yönetimler olarak kendilerinin de destek çalışmaları yürüttüklerini aktaran Güzelbey, şunları kaydetti:
     2005 yılında açtığımız meslek edindirme kursumuz GAMEK bünyesinde ücretsiz ÖSS kursları verdik. Sınava hazırlık aşamasında olan ve maddi imkansızlıklar nedeniyle destek eğitimi alamayan gençlerimize eğitimde fırsat eşitliği sunuyoruz. Bu kurslarımızdan faydalanan öğrencilerimizin başarı oranı yüzde 94 seviyesinde. En iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğuna inanıyoruz. Bir yıl boyunca emek verdikleri derslerin karşılığını bu sınavlardan elde edecekler. Onun için gençlerimiz adına ne denli önemli bir sınav olduğunu biliyorum. Ailelerinin de nasıl bir stres içinde olduğunu tahmin edebiliyorum. Bu açıdan sınava giren tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. İnşallah sınav, istekleri doğrultusunda sonuçlanır.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER