Büyükşehir Belediyesinden baca yangını ve zehirlenme

Büyükşehir Belediyesinden baca yangını ve zehirlenme uyarısı


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Aytekin Kahraman, baca yangınlarına ve karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.
     Baca yangınlarına sebep olmamak için kömür ve fuel oil yakılan yerlerde bacaların yılda 2 kez, doğalgaz kullanılan binalardaki bacaların ise yılda bir kez temizlenmesi gerektiğini belirten Kahraman, temizlenmeyen bacaların yangınlara davetiye çıkardığını hatırlattı.
     Doğalgaz ve karbonmonoksit gazı zehirlenmelerinin önüne geçilmesi için de baca temizliğinin önemli olduğunu vurgulayan Kahraman, ısınmak için soba kullanan vatandaşların özellikle rüzgarlı havalarda dikkatli olmaları, sobaya kömür atılarak uyumamaları gerektiği söyledi.
     Doğalgazlı evlerde ise gaz zehirlenmesi yaşanmaması için baca temizliğinin yetkili firmalara yaptırılması, gaz detektörü ve otomatik vananın çalışıp çalışmadığının kontrol edilmesi gerektiği belirten Kahraman, elektrikli ısıtıcıların neden olabileceği muhtemel yangınlara karşı da vatandaşları uyardı.
    
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesinden baca yangını ve zehirlenme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER